Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, септември 26, 2018

Витаминът, който удвоява шансовете, да се предпазите и да победите рак на гърдата

октомври20/ 2017

Има редица изследвания, които подчертават значението на ранната профилактика като най-добрия шанс срещу всички видове рак. Най-добрият начин да намалите риска от това опустошително заболяване е да започнете да променяте начина си на живот и навиците си, пише „За жената“.

[ВИТАМИНЪТ, КОЙТО ДВОЙНА ВАШАТА ШАНТА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И НАЛЯГАНЕ НА РАК НА КЪРМЕНЕТО]

Според основателя на GrassrootsHealth Carol Baggerly, 90% от всички случаи на рак на гърдата са свързани с дефицит на витамин D и има многобройни проучвания, които подкрепят този факт.

Дефицитът на витамин D може да доведе до редица здравословни проблеми, сериозни състояния, които могат да имат опустошителни последици за цялостното ви здраве.

Можем да получим витамин D от два източника, от растения – витамин D2 и от директно излагане на слънчева светлина – витамин D3.

Как се свързва витамин D с рак на гърдата?

През 2014 г. бе извършен метаанализ на повече от 4500 пациенти, диагностицирани с рак на гърдата. Анализът показва, че тези, които са имали високи нива на витамин D, имат по-добра степен на преживяемост в сравнение с пациентите, които имат по-ниски нива на витамин D. Анализът е проведен в продължение на 9 години и неговите резултати са ненадминати.

Един от съавторите на проучването, професор Седрик Гарланд, разработи по-задълбочено връзката между витамин D и растежа на рака. Той обяснява, че растежът и пролиферацията на туморни клетки се предотвратяват от витамин D рецепторите. Следователно, пациентите с по-високи нива на витамин D имат по-голям шанс да оцелеят и да победят болестта.

Хората зад това проучване призовават лекарите и здравните специалисти да наблюдават нивата на витамин D в своите пациенти като един от най-важните методи за превенция. Оптимизирането на витамин D също е важно, особено при тези, които вече са диагностицирани с рак на гърдата.

Според проучване от 2011 г., 50 ng / ml витамин D нивото намалява опасността за рак на гърдата с 50%.

Как да увеличите нивата на витамин D?

Прекарайте повече време навън, особено когато е слънчево, тялото ви синтезира витамин D от пряка слънчева светлина. И не е като да прекарате цял ден на слънце, кратки периоди от 15-20 минути всеки ден са достатъчни. Но винаги помнете, че слънчевите лъчи могат да бъдат доста опасни, поради което трябва да използвате слънцезащита и да избегнете риска от рак на кожата.

Можете също така да приемате орални добавки, но първо проверете нивата на витамин D, така че да сте сигурни, че имате нужда от тях, в противен случай има риск от токсичност. Консултирайте се с Вашия лекар преди да вземете някакви добавки.

Яжте храни, богати на този витамин, като гъби, сьомга, херинга, сардини и мляко.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...