Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, ноември 21, 2017

Откакто открих рецептата, вече не меся с мая – вълшебното ми млечно тесто! Стават страшни мекици и понички – пухкави и сочни!

ноември14/ 2017

Ако не искате да използвате тесто с мая  за своите кулинарни творения, непременно обърнете внимание на това. Получава се много близко по вкус и външен вид до това с мая, въпреки че се приготвя с кисело мляко и сода .

Това  тесто за пържене в тиган  дава голяма възможност за развихряне на въображението и експериментиране.

Банички , понички , мекици , бухтички – каквото пожелаете, все става вкусно и пухкаво!

Съставки:

230 мл кисело мляко

1,5 ч.

л. сода

2 с.л. олио

1-2 ч.л. захар

2-2,5 чаши брашно

0,5 ч.л. сол

Приготвяне:

Разбийте киселото мляко на стайна температура с олиото, захарта и солта.
Постепенно изсипете вътре пресятото брашно, докато стане еластично тесто.
Поръсете масата с брашно. Разточете тестото на дебел слой от 1 сантиметър. Поръсете с половината сода равномерно по цялата повърхност.тесто за кисело мляко за пържени пайове

Първо сгънете една трета от тестото навътре.тесто за кисело мляко за пайове Фото

След това – другата третина.тесто за кисело мляко за пържене

След товаобърнете на 90 градуса и отново прегънете по същия начин.тесто за кисело мляко за пържени пайове

Получава се такъв пакет, който се разточва отново. Отново се поръсва с останалата сода и процедурата се повтаря. Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го да престои 40 минути.тесто за кисело мляко за пържени пайове

Разделете тестото на парчета и пригответе изделия по желание.тесто за кисело мляко за пържени пайове

Например, най-вкусните пълнени понички.тесто за кисело мляко за пайове Фото

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...
loading...