Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

Дядо билкар от Пирин сподели билкова отвара, която пие всеки ден и хапче не е пипал от 70 години

ноември17/ 2017

Велика рецепта за здраве подарил на Бойко Борисов стар билкар от Пирин планина. При случайната си среща с премиера през лятото, човекът споделил, че цял живот разчита на помощта на природата.

И вече на близо 70 години не му се налага да прибягва до фармацевтичните илачи.

Въпросната рецепта прави чудеса за цялостното укрепване на имунната система, както и за сърцето.

Уникален бил ефектът й при сърдечна недостатъчност, но заедно с това помагала и за редица други болежки. При жените например давала огромен ефект срещу миоми и кисти на яйчниците.

 

“На доста хора съм помагал със съвети и изпитани от мен рецепти. Защо да не помогна и на премиера?! Не знам дали ще ме послуша и ще го направи, но е народен човек и нека да е здрав. И него като всички нас майка го е раждала”, мъдро заключил възрастният мъж, разкриват от свитата на Борисов.

Рецептата на билкаря се прави от две съставки, които са мед и листа от дебелец. Латинското наименование на дебелеца е Sempervivum и лечебните й свойства били познати още от древни времена.

 

За да се направи лековитата смес на пиринския билкар са нужни половин килограм истински пчелен мед и 300 грама листа от дебелец, но пресни.

Листата е необходимо първо хубаво да се измият, а после да се нарежат на много ситно или да се смелят. Смесват се след това с посоченото количество мед и се затварят в стъклен буркан с плътно затваряща се капачка, като преди това хубаво се разбъркват.

Оставят се да престоят така около 3-4 дена и после се започва консумацията на сместа. Всеки ден сутрин по една голяма лъжица, но на празен стомах. Два часа след това е добре да не се яде нищо, нито да се пие кафе, а само вода.

Това природно лекарство ускорявало и обмяната на веществата като бързо пречиства организма от натрупаните в него токсини и шлаки. Е, не знаем дали Бойко Борисов се е запретнал да си направи това народно чудо, но не пречи да се доверим на опита на билкаря.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...