Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

Рай за живот: Град, където заплатата е 1200 евро, наема 15, интернета е безплатен и няма престъпления

ноември22/ 2017

Докато безработицата в Испания достигна 27%, в Мариналеда бе постигната почти пълна заетост. Поради голямото желание за настаняване там, в Мариналеда е въведен списък с чакащи. Може да се чака и две години, защото там не знаят какво е безработица. 

Мариналеда е град в Андалусия , в южната част на Испания , който се простира на площ от 25 квадратни километра и има около 2700 жители и се нарича “ рай на земята „.

 

Средната заплата в Мариналеда е 1,200 евро на месец, а наема за нормален апартамент е 15 евро на месец.

Досега са построени около 350 къщи, а през следващите две години ще бъдат построени още 250. 

Кметът на градчето казва, че според испанското законодателство, според броя на жителите, трябва да имат между четири и седем полицаи, но изобщо не са им нужни, защото там изобщо няма престъпност.

Целият град има покритие с безплатен интернет, така че никой не получава сметка за тази услуга.

Освен това те имат свободата да използват двете футболни игрища, баскетбол и тенис кортове, скуош и волейбол, както и плувен басейн.

Ако човек реши да построи къща, властите незабавно му изпращат помощта на професионален архитект и работници, които помагат в строителството.

Жителите на Мариналеда не се страхуват да изразят своите политически убеждения. Вместо ослепителни реклами и марки, има улично изкуство под формата на графити и стенописи с послания за подкрепа и солидарност със страни като Куба и Венецуела. Улиците носят имената на знаменити бойци за трудовите права като Пабло Неруда и Федерико Гарсия Лорка. Докато останалата част от Испания се бори с местната олигархия и чуждестранните банки, решенията в този град се правят директно по демократични начини на седмични срещи, които обикновено се посещават от около 300-400 души.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...