Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

Село предлага 60 000 евро на млади двойки, които заживеят тук

ноември22/ 2017

Младите семейства биха могли да реализират своята мечта – да живеят в швейцарски рай и да получат 60 000 евро. Условието е да се съгласите да живеете поне десет години в малкото живописно швейцарско село Албинен .
Тази колоритна част от Швейцария има само 240 жители и огромен проблем за това как младите семейства да се заселят там. Следващата седмица, на 30 ноември, селото ще гласува миграционната политика , т.

е. да предложи пари на всички, които биха дошли да живеят в него поне за десетилетие.
През последните три години, три семейства са напуснали селото, включително осем деца, а училището в селото нямаше никой и то бе затворено. Местните жители призовават властите да вземат въпроса в собствените си ръце, което предполага, че ще се дават пари на всички, които биха искали да живеят там. Жителите предполагат, че 20 000 евро ще бъдат дадени на възрастен и 9 000 евро за всяко дете.
За да се класират за пари, членовете на семейството трябва да са на възраст под 45 години и също така да се съгласят да живеят в селото поне 10 години. Недвижимите имоти и земите, които купуват в селото, трябва да струват поне 170 000 евро и трябва да са постоянен дом, а не ваканционен дом.

Ако напуснат селото преди съгласувания период от 10 години, те ще трябва да върнат парите.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...