Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 16, 2018

Първи симптоми на рак на шийката на матката

декември06/ 2017

Ранните стадии на рак на шийката на матката са асимптоматични, т.е. не се появяват никакви симптоми.

Този факт още веднъж потвърждава колко са важни редовните проверки за ранното откриване и предотвратяване на развитието на болестта.

Но ако рака започне да се развива, може да се появят следните симптоми:

Кървене от влагалището между две менструации;

Кървене и болка по време на полов акт;

Кървене след менопаузата;

Болки в долнатата част на корема;

Силен вагинален секрет със силна миризма, която може да съдържа следи от кръв;

Напълно отслабване на организма.

Ако забележите някои от тези симптоми, не трябва веднага да заключите, че имате рак . Част от тези симптоми могат да се появят в резултат на инфекция или някакви полово предавани болести. Но във всеки случай е необходимо да посетите гинеколог, за да ви направи преглед и необходимите изследвания.

И в народната и официалната медицина жълт кантарион, смрадликата, лайката и  трева се използват при гинекологични проблеми. Вагиналетите с маслен екстракт от тези билки и от корена на пресни моркови (се купуват в аптеката) помагат за възстановяването на лигавицата на шийката на матката и влагалището, отстраняват последиците от възпаленията и бялото течение, които са придружени от сърбеж, болка и парене. Вагиналетите помагат и в менопауза

Вагиналетите са полезни и за жените в менопауза, защото действат срещу бактерии и гъбички. Масления екстракт от пресни моркови, като естествен източник на витамини А, D и Е ускорява съживяването на лигавицата на влагалището и предотвратява появата на бактериални и гъбични инфекции. Витамин Е подобрява микроциркулацията, предотвратява появата на свободните радикали, ускорява регенерацията на увредените клетки и има силен антивъзпалителен ефект.

Вагиналетата се поставя преди лягане, в легнало положение, дълбоко във влагалището. За по-добър ефект лечението би трябвало да продължи от 5 до 15 дни, но със сигурност трябва да се проведе консултация с лекар.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...