Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, декември 13, 2018

На 21-годишна възраст почувствах тежка стомашна болка: Първо ми казаха, че съм бременна, а след това дойде ужасната истина

декември08/ 2017

Лаура Лангдън, на 21 години, няколко дни преди рождения й ден, почувства болка в корема си. Оттогава всеки ден мисли за това, което е преживяла и какво е променило живота й от корен.

А именно, усещаше за силна болка в корема и подуване, мислейки, че причината за това е храната, която тя яде.

– Кръвта и подуването на корема продължаваха все по-често и имах обрив, който ме накара да отида при доктора, каза Лаура.

– Лекарят ме изследва и потвърди, че стомахът ми е подут и ме изпрати да направя кръвна картина. Когато стигнаха до резултатите, изпитах истинска изненада защо ми казаха, че съм бременна, добавя Лаура.

Обясних им, че е абсолютно невъзможно, затова се съгласиха, че резултатът е фалшиво положителен.

Един ден се събудих с болка, която не чувствах преди. Успях да отида на лекар, но за голяма изненада друг тест показа, че съм бременна. После планираха още два ултразвука, както и още едно изследване на кръвта и урината.

По време на ултразвука тя е нервна, защо й казват да се върне при лекаря си и да вземе някой с нея. След това научила, че тя има 18 см дълъг тумор на яйчниците. Операцията е извършена седмица по-късно и е установено, че е злокачествен тумор.
 
Тя ходи на химиотерапия в продължение на три месеца и сега има редовен контрол, за да се увери, че туморът няма да се върне.
 
Въпреки че ракът на яйчниците е най-чест при жените над 50 години и при тези, които са със спрял цикъл, Лаура казва, че младите жени със симптоми трябва да бъдат изследвани.
 
– Лекарите могат да бъдат експерти по медицина, но всеки е експерт по тяхното тяло. Ако смятате, че нещо не е наред, никой не може да ви каже друго, никой не може да ви каже как се чувствате, казва тя.
 
След като срещнах други случаи в годините от различни организации за раковоболни, разбрах, че има доста измамни диагнози, защото „младите хора не получават рак“. Същото е и ситуацията с рак на яйчниците, тъй като симптомите са неспецифични и не са особено често срещани. Това може да е рядко, но се случва. И това може да се случи на всички, заключава Лайра.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...