Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, декември 15, 2018

Прекалено дълга коса, стари дрехи, светли сенки за очи: Грешки, които ви правят да изглеждате по-стари

декември12/ 2017

Добрият избор на дрехи и грим може да подчертае силните ви черрти и визуално да ви подмлади, но от друга страна, може да направи и обратното. Неправилен избор може да подчертае това, което трябва да скриете и да ви добави години.

1. Модерно облекло

Всяка жена иска да изглежда стилно, но вложенията в модерни дрехи дългосрочно не ви се отплащат, защото модата се променя с невероятна скорост, така че нещо, което в даден момент е абсолютно модерно, в друг ще изглежда смешно.

Затова най-добре е да имате класически дрехи в гардероба си, в които винаги ще изглеждате страхотно и ще знаете, че няма да сбъркате.

2.

Носите стари дрехи, които вече не ви стоят добре

Много жени са склонни към съхранение на стари дрехи, които вече не им отговаря нито на годините, нито на фигурата. Такива дрехи най-добре е да подарите, а не да ги носите на себе си.

3. Дълга коса

Дългата коса често се свързва с младостта, а късите прически са запазени за възрастните. За това има основателна причина – мазнините на лицето с течение на времето и годините се губят, така че то се отпуска и изглежда по-слабо. Носенето на дълга коса само допълнително подчертава това.

4. Черна очна линия на очите

Това е запазена марка за младите хора, а възрастните жени не изглеждат съблазнително, а напротив, подчертават порите и бръчките си. Вместо черен, добре е да използвате темнокафеав или син молив.

5. Слънцезащитните кремове

Тъмният тен краткосрочно ви разкрасява и подмладява, но излагане на слънце има обратния ефект. Ултравиолетовите лъчи „убиват“ колагена, а с това кожата губи своята еластичност.

6. Игнорирате ръцете, деколтето и шията

Ако редовно се излагате на слънце, често може да ви се случи да забравите за тези три части на тялото, а кожата им е изразено тънка и нежна, така че често се случва те да се сбръчкат бързо.

7. Тесни или твърде големи дрехи

Крайностите никога не са добри, особено когато става дума за дрехите. Умереността е ключът на добрия външен вид, тъй като всичко останало – много тясно, твърде дълго, прекалено обемно или късо, привлича отрицателно внимание.

8. Не носите колан

Ако носите широки дрехи, които не подчертават вашата фигура, тогава най-добре е да се решите да носите колан, който визуално създава талия.

9. Тъмно червило за устни

Тъмното червило за устни ви прави да изглеждате по-стари, така че е добре да избирате червило с телесен цвят и преди да нанесете, устните да очертана с моливче за устни.

10. Твърде много пудра

Ако нанесете голямо количество пудра на лицето, няма да скриете бръчките, напротив, може само допълнително да ги подчертаете.

11. Прекалявате с Ружът

Някога тъмните кръгове от руж бяха модерни, но същото не важи и днес. Слагането на руж не само че не е желателно, но ви прави и да изглеждате по-стари. Достатъчно е малко да нанесете бронзираща пудра.

12. Светли сенки за очи

Жените, които искат да изглеждат по-млади най-добре е да избягвате светлите сенки или сенки с цветове, които се преливат. Тези сенки отразяват светлината и така подчертават бръчките.

13. Нанасяте крем за лице, който не отговаря на вашата кожа

Кожата с годините се суши, така че е важно какъв крем за лице ще използвате. Трябва да ползвате кремове с леки формули, които не запушват порите и позволяват на лицето свободно да диша.

14. Силни цветове

Насочете се към дрехи в неутрални цветове, а ако искате да носите някакъв силен цвят, можете, с него можете да компенсирате небрежното облекло, като малък необичаен детайл. Например, дрехи, които са в телесен цвят, можете да комбинирате с червена чанта.

15. Околоочен крем

Кожата около очите е изразено нежна и чувствителна, а именно с тази зона жените бъркат. Нанасяйте специални препарати, които са предназначени за очите, ежедневно премахвайте грима и това е сигурен път за по-малко бръчки.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...