Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Тази 10-минутна гимнастика изгаря повече коремни мазнини, отколкото 30 минути бягане

декември13/ 2017

Коремните мазнини изглеждат като най-трудното нещо за премахване, когато отслабвате.

Много хора, особено жените се страхуват от изграждането на мускулите, защото се притесняват, че когато правят упражнения за изграждане на мускулите ще се превърнат в мечка. В действителност, чрез изграждането на мускулите може действително да се отслабне, по-специално в областта на стомаха.

 

Ако всичко, което правите е кардио упражнения няма да изваете и оформите тялото си  както искате.

Ето три различни упражнения, които ще ви помогнат да изгорите мазнините на корема и в същото време ще се приближите една стъпка по-близо до получаване на тялото, което винаги сте искали.

 

Коремни преси

Коремната преса е пра-дядото на всички упражнения за коремните мускули.

За да започнете, легнете по гръб със свити в коленете крака. За допълнително предизвикателство свалете колене си странично един срещу друг (както е показано на снимката по-горе).

 

Повдигнете горната половина на торса си по-високо, на разстояние от земята, колкото е възможно. Задръжте тази позиция за една секунда. Упражнението се прави точно за три секунди, за една секунда се изправяте, една секунда задържате торса горе и след това връщате тялото на земята за една секунда. Трябва да направите най-малко 10 повторения на серия.

 

Положението на ръцете в това упражнение не е важно, същественото е да чувствате напрежение в корема. Можете сложите ръцете до тялото или пред гърдите или зад врата си за допълнително предизвикателство.

 

Дъската

Това упражнение е най-уникалното поради факта, че е изометрично упражнение, което по същество означава упражнение, в което не се движите и не правите повторения. Няколко проучвания са установили, че изометричните упражнения са ефективни в изграждането на мускулите, както и изгарянето на мазнини, защото при тях се повишава температурата в мускулната тъкан.

 

Започнете  легнали по корем, с лактите си на земята. Стегнете корема и повдигнете тялото си от земята. Единствените части на тялото, които трябва да се докосват земята са пръстите на краката и лактите.

Опитайте се да задържите тялото си в това положение в продължение на 20-30 секунди, увеличавайте времето си, колкото е възможно.

 

Ножици

Това е едно от най-сложните упражнения, но е една чудесна комбинация от кардио упражнение и упражнение за изграждане на мускулите.

 

Легнете по гръб с ръце на врата си. Стегнете корема си, свийте лявото коляно нагоре, така че да се допре до десния ви лакът и обратното левият лакът към дясното коляно. Краката ви трябва да са все едно карате колело.

 

Редувате и двата крака за две три секунди. Изпълнете 10-15 повторения.

 

Правете всички упражнения последователно. Трябва да ви отнеме общо около 90 секунди, като всяко упражнение е по 30 секунди. Почивайте в продължение на 30 секунди между различните упражнения и повторете този цикъл най-малко пет или шест пъти или докато вече не можете да правите правилно упражненията.

 

Не се обезкуражавайте, ако ви трябват по-дълги почивки след първия цикъл.

Тази серия от упражнения може да отнеме най-малко 10 минути. Може да изглежда като кратък период от време за забележими подобрения, но е с по-висока интензивност и много изследвания са доказали, че са по-ефективни при изгаряне на мазнини, отколкото дългите, съставени от тежки физически натоварвания.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...