Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, декември 13, 2018

Ранни симптоми на кисти на яйчниците, които много жени пренебрегват!

декември17/ 2017

Кистите са мехури, изпълнени с течност. Възможно е да се появят самостоятелно или по-точно във всяка възраст в даден момент, и може да се появят на единия, или двата яйчника.

Предимно нарастват, но не може да има натрупване на течност в тъканите. Най-честата причина за появата на кисти е спукан (разкъсаан) фоликул по време на овулация (фоликулярна киста).

Следователно, налице е киста, която се нарича функционална киста , тъй като този процес е част от овулацията. Тези кисти може да нараснат до 6-7 см и понякога причиняват болка, рядко изискват операция от специалист. Лутеалната киста  възниква след освобождаването на яйцеклетката от фоликула по време на овулация . Ако по време на овулация и фоликуларно разкъсване, се появи кървене в кухината, създава се функционална киста , наречена  хеморагична киста .  Симптоми на киста на яйчниците

Малките кисти обикновено не причиняват проблеми или заболявания. От време на време може да настъпи едностранна болка в корема или неприятен натиск. Други кисти могат да причинят остра болка като от нож и хладно оръжие, те са освободени като киста в корема. В допълнение към болката може да възникне и нередовен цикъл, или силно кървене. Много кисти са открити по време на гинекологичен преглед, последван от подробна оценка на ултразвук. Лечение на кисти на яйчниците

Най-честите случаи, за първи път го е поддържането на растежа на кисти с ултразвук като кистите се пукат до голяма степен спонтанни. Хормонални продукти и контрацепция може да спре растежа на кисти и външен вид. Въпреки това, по-нататъшни тестове се препоръчват за следните случаи: 
     • Ако диаметърът на кистата по-голям от 4 см и е от няколко месеца 
     • Ако се разраства бързо 
     • Ако кистата не се повлиява от лечение с лекарства 
     • Когато създават проблеми и дискомфорт
     • Ако ултразвуковият образ подсказва нещо по-сериозно.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...