Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, декември 15, 2018

Оказа се толкова просто, че не повярвах! Как да направим от една орхидея 100? Ето тайната:

декември17/ 2017

Орхидея  – любимото цвете на много градинари. Смята се, че са много взискателни. Въпреки това, много орхидеи растат добре в домашни условия и без специални грижи. Ако искате вашият дом да се превърне в цяла парникова градина с орхидеи, не е нужно да инвестирате много.

 Ние ще ви покажем как да превърнете едно единствено цвете в 100.

Тези, които вече са опитвали този метод, не могат да се нагледат на красотата на орхидеите в дома си!

Разсаждане на орхидеи:

ДА ПОДОБРИМ РАСТЕЖА НА КОРЕНИТЕ:

Купете торфен мъх, който е доста евтин в цветарските магазини. Намокрете го с вода.
От мъха оформете малка топка.
Омотайте го с конец в основата на израстъка.
Може да използвате нишките от стари чорапогащи. Те ще бъдат достатъчно еластични и няма да притискат твърде много растението.
Увийте мъха с прозрачно фолио.
Сваляйте го всеки ден за около един час. През това време навлажнете отново мъха. След 9-11 дни на израстъка ще се появят корени. Отчупете внимателно разсада, когато корените станат три-четири или повече.

разсаждане орхидея

РАЗСАЖДАНЕ ЧРЕЗ РЕЗНИЦИ:

Отрежете стеблото на вече прецъфтялата орхидея. Отрежете го на приблизително един сантиметър от корените и после скъсете дължината на 10-12 сантиметра.
Засадете резниците в специална саксия за орхидеи с дупки по дъното. Покрийте дъното с малко количество пясък и сложете мъх. Полейте. Засадете вътре резниците на разстояние около 3 см една от друга. Покрийте саксията с прозрачно фолио.
Два пъти на ден махайте фолиото за 20-25 минути и лек овлажнявайте почвата. В помещението, където са резниците, трябва да всеки ден да правите температурна разлика като намалявате температурата през нощта с 4 ° C. Приблизително 4 месеца по-късно пресадете растенията в отделни саксии.

разсаждане орхидеи

След 5-7 дни трябва да наторите растението, като предварително го полеете. След това поставете саксията в контейнер с течна тор, разредена във вода, за около 40 минути.

Така от едно най-обикновено растение може да получите колкото искате прекрасни орхидеи! Лесно и гениално!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...