Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

Ето кога ще са големите почивки през 2018

януари02/ 2018

Празници, семейни сбирки, почивки, веселби на маса, наздравици. Така минават почивните дни, които колкото и да съчетаваме с отпуски, никога не стигат.
И въпреки че традиционно годината започва с почивен ден – 1 януари, първият работен ден – 2 януари започва мъчно и трудно и човек няма как да не мисли за отминалите празници.
Затова нека отправим поглед към следващата година, когато също се заформят почивки от по 3-4 дена, а коледно-новогодишните празници отново се очертават доста продължителни.


И така, първата почивка след дългия и обикновено безпаричен януари и мразовития февруари, е около 3 март.

Тази година официалният ни празник се пада в събота, което според новото правило означава, че ще бъдем компенсирани с още един ден почивка – 5 март. Така за един дълъг уикенд от 3 дни ще можем да се отдадем на зимни спортове или пък на мързел в спа курортите.
Следващата по-голяма почивка ще е само след месец в началото на април. Тази година Великден се пада рано – на 8 април. Ще се почива както обикновено от Разпети петък до втория ден на Великден – от 6 до 9 април.
Май месец, който традиционно е изпълнен с много празнични дни, също дава възможност за почивки. 1 май /Денят на труда/ се пада във вторник. С един ден отпуска – 30 април, може да заформите 4-дневна почивка от 28 април до 1 май.
Следващият голям празник – Гергьовден, пък се пада в неделя. Така около 6 май отново се получават три почиви дни – от 5 до 7 май.
Така който има нужда да разтовари и не жали отпуска, може да обедини двата празника и с 4 дена отпуска да се откъсне от работния процес за цели 10 дни – от 28 април до 7 май.
Денят на българската просвета и на славяската писменост 24 май пък се пада в четвъртък. Ако си вземете в петък отпуск, може да се радвате на още един дълъг уикенд и да отворите морския сезон например.
След тримесечна лятна отпускарска пауза, идва ред на празничния септември. Първият почивен ден е 6 септември – Съединението на България, който се пада отново в четвъртък и лесно може да се съчетае с един ден отпуска.
22 септември, когато честваме независимостта на България, пък е ден събота. Затова ни се полага и понеделникът – 24 септември, да е почивен.
И през 2018 г. коледните и новогодишните празници се очертават продължителни, като между тях ще има само два работни дни.
Следващата година празнуването по Коледа започва на 22 декември и продължава пет дни – до втория ден на Коледа – 26 декември. Работни дни са само 27 и 28 декември. Почивката по Нова година пък се получава 4-дневна – от 29 декември до 1 януари.
Ако в края на годината имате още дни отпуска, пък сте и именяци, няма нищо по-подходящо от това да слеете двата празника и да запразните от 22 декември, та чак до 2 януари!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...