Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

5 точки по тялото, които ще ви стопят всички излишни мазнини. Не ви се вярва, но е факт- китайците са измислили всичко

януари05/ 2018

Апетитът се изключва, като притискаме биоактивни центрове
 

Какво ли не правим, за да постигнем желаното тегло и хармонична фигура. Изтощаваме се от строги диети и физическо натоварване, а като спрем, натрупваме още повече излишни килограми.

Умерено спортуване и никакви вредни храни – в това е тайната на доброто самочувствие.
Но и отчасти самомасаж би могъл да помогне.

По тялото ни са ситуирани стотици биоактивни точки, чието стимулиране помага за ускоряването на обмяната на веществата и за намаляването на апетита.
Акупресурата, или точковият масаж, представлява древна китайска практика, която днес е достъпна за всеки. Този лек и приятен начин за борба с излишното тегло ни помага да отслабнем безболезнено и да се чувстваме бодри. Ето точките, от които като от бутони по тялото се изключва апетитът!Точки за отбив на апетита:
1. Точка „Дуй-дуан”
Тя се намира в центъра между горната устна и носа. Масажирайте я с кръгови движения за две минути – особено когато изпитвате желание да хапнете нещо, за да компенсирате стреса.2. Точка „Апетит”
На ушните миди има около 200 биоактивни точки, чието стимулиране подобрява работата на всички органи и ускорява обмяната на веществата. Но знаменитата точка на апетита се намира преди извивката на ушната мида, до мястото, където ухото се залавя за лицето. Масажирайте я възможно по-често.
3. Точка „Цюй-чи”


За да я откриете, сгънете ръката в лакътя и два пръста по-надолу по външната част на ръката внимателно масажирайте тази точка. Обикновено е леко болезнена. Всеки ден трябва да се стимулира за една минута. Цюй-чи помага за работата на червата.
4. Точка „Цзу-сан-ли”


Голям брой точки за ослабване се намират на краката. Между тях особено важна е Цзу-сан-ли, или „точката на дълголетието”. Намира се четири пръста под средата на коляното. Смята се, че въздействието върху нея помага да се свалят до 500 грама на ден.
5. Точка „Лоу-гу”


Намира се от вътрешната част на крака, около три пръста над глезена. Освен че масажът на тази точка подобрява свалянето на излишното тегло, но е полезен и за преодоляване изтръпването на ръцете и краката, както и при бодежи и стягане в областта на сърцето.
Не прекалявайте с масажа на последните две точки – и минута е достатъчна, но трябва да се прави всеки ден. Ако се появят неприятни усещания по време на самомасажа, по-добре е да спрете.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...