Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Осма година подред, това е най-добрият хранителен режим за стопяване на килограми

януари09/ 2018

ДАШ диета за осмата поредна година е обявена за най-добрата диета в света според експерти от Американския национален институт по здравеопазване, а в списъкът до нея е средиземноморската диета .

ДАШ се появи като проект на изследователи, които я изготвиха в Националния институт за изследване на болестите на сърцето, белия дроб и кръвта в Съединените щати.

Основната идея беше да се създаде диета, която да предотврати увеличаването на кръвното налягане, но се оказа, че тя елиминира лошия холестерол и топи мазнини.

Тя се основава на зеленчуци и зърнени култури с пълнозърнести храни, както и малък прием на червено месо, сладки и подсладени напитки.

Що се отнася до критериите за избор на най-добрата диета, тя трябва да бъде питателна, безопасна и ефективна за отслабване. Тя не трябва да стимулира диабета и сърдечните заболявания.

При обяснението на решението учените откриха, че диетата ДАШ е здравословна диета, която поддържа дългосрочните промени в начина на живот.

ДАШ и Средиземноморската диета постоянно се открояват като най-добрият избор за диети, защото те са добре балансирани и лесни за запазване, защото включват различни хранителни продукти.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...