Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, март 26, 2019

Медици назоваха страшните последствия от сутрешното главоболие. Силното главоболие, което не е свързано с мигрена

януари09/ 2018

Медици назоваха страшните последствия от сутрешното главоболие. Силното главоболие, което не е свързано с мигрена

Експертът по проблемите на съня д-р Морис Охайон от Станфордския университета и неговият екип са установили, че хроничното сутрешно главоболие е сигурен знак за тревожно разстройство, съобщават калифорнийски медии.

 

Специалистите по съня са тествали повече от 19 000 души в Европа и твърдят, че хората, които имат депресия или постоянна тревожност, два пъти по-често страдат от главоболие.

 

„Сутрешното главоболие засяга всеки 13-и човек. Хроничното сутрешно главоболие е ясен индикатор за тежки депресивни разстройства“, посочва  д-р Охайон.

 

Проучването отбелязва обаче, че употребата на алкохол, нарушенията на съня и проблемите с кръвното налягане също са свързани с хронични главоболия.

 

-„Силното главоболие, което не е свързано с мигрена, явно увеличава риска от депресия, но депресията не увеличава риска от главоболие, което не е свързано с мигрена“, обобщава професор по неврология в медицинския колеж „Алберт Айнщайн“ Ричард Липтън.

 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...