Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

Разделно хранене Таблица с храни

януари11/ 2018

Разделно хранене таблица

Подробна таблица разделно хранене . Каква е съвместимостта между отделните продукти? Как да се храним разделно .

Има ли полза да се храним разделно, каква е тя и кой има най-голяма нужда от нея?
Ползата от разделния принцип на комбиниране на храни в менюто се изразява основно в две неща – по-бързото храносмилане (говорим за минути) и по-пълното усвояване на храната (говорим за няколко процента).

Разделното хранене лесно се вписва в повечето съвременни хранителни режими за понижаване на тегло

.

Кетонната диета и нисковъглехидратната диета са добър пример за практическото приложение на разделния принцип на хранене.

В първия хранителен режим въглехидратите на практика отсъстват в по-голямата част от менюто, а във втория са в твърде ниски количества за деня, за да окажат съществено влияние върху времето на храносмилане и процента на усвоената храна.

Оказва се, че най-голяма полза от разделното хранене имат не толкова хора, понижаващи телесно тегло, колкото онези, стремящи се да задържат едно тегло постоянно или да покачат процента на мускулната си маса, намалявайки или задържайки подкожните мазнини в даден процент.

Това е така, понеже при тази група хора постоянното снабдяване на тялото с енергия и качествена бързосмилаема и лесноусвоими храни  е от съществено значение.

Ето защо все повече атлети, трениращи фитнес културизъм се насочват към високомазнинна- нисковъглехидратна диета  или към равномерно балансирана диета , с разпределение на веществата по метода на разделния прием на храни.

 

Още по темата

Диетата с разделно хранене на Уилям ХейТри месечна диета с Разделно хранене-11 кг за 90 дниРазделно хранене – ПринципиРазделно хранене – Въведение

 

разделно хранене таблица

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...