Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, декември 11, 2018

Тази жена живее с 3 ябълки на ден в продължение на 8 месеца! 5 години по-късно вижте на какво прилича!

януари13/ 2018

18-годишната Виктори Макон Доксер е ученичка във френска гимназия. Тя е много заета и вглъбена в обучението си. Един ден тя се радва на релаксиращ следобед и отива на пазар с майка си. Тя не предполагаше, че това е денят, в който животът ѝ ще се превърне в кошмар.

 

Докато Виктори била навън, тя е забелязана от модна агенция. Нейната мечта винаги е била да учи в Sciences Po, престижен университет в Париж, но си позволява да се огледа в света на пайетите и блясъка, нещо, което често е мечтата на всяко момиче на тази възраст. 

 

Скоро след присъединяването си към известната модна агенция Elite, влизането в ада за нея започва.

Младата Виктори се озовава в капан в една брутална джунгла, където фините тела царуват.Тя си спомня, „Никой не ми каза, че трябва да отслабна, но ми казаха,: „През септември, ще има „Седмица на модата“, дрехите са размер 32-34, и ще трябва да се побереш в тях „.

Тя все по трудно се справяла, умишлено гладувала, загубила 22 кг за 2 месеца! Нейната нова диета? Три ябълки на ден и газирана вода, защото това я карало да се чувства сита. Тя си оставя парче пиле или риба веднъж седмично.

Стратегията ѝ „работи!“ 

Виктори, която е 177см. висока тежи 46 кг., беше предложена за участие в „бек-ту-бек“ висша мода показва в Париж, Милано и Ню Йорк.

Тя представя популярни марки като Alexander McQueen и Miu Miu и е сред 20-те най-търсени модели в света!

Но зад блясъка и прожекторите,  беше болезнената истина! 

Виктори страда от анорексия.“Пулсът ми беше много слаб, аз се губех косата си, имах остеопороза, и цикълът ми спря“, спомня си моделът. 

Тя признава, че стига до припадък между няколко модни ревюта. 

Най-объркващата част от цялата ситуация? Всичките ѝ снимки са били манипулирани. Тя казва: „Те добавят в снимките повече „месо“ към бедрата и бузите ми. Момичетата, които работят там и днес най-вероятно ще кажат, че е лъжа. 

Те не могат да кажат нищо, ако искат да продължат. „Момичетата целенасочено закусват пред журналисти, за да пазят критиците далеч, но много от тях след това повръщат след като камерите са си отишли.

В самото начало на нейната зряла възраст, Виктори усеща, че самата тя е загубила. Тя се чувства сама и депресирана и много пъти в дълбока тъга. Тя страда и от булимия и ѝ останал само един изход. След 8 месеца на модел, тя прави опит за самоубийство. „Никой не ме разбира. Всеки ми казваше, „Имаш живот мечта“, но аз никога не съм била толкова нещастна, “ споделя тя.

Виктори най-накрая реши да сложи край на кариерата си моделиране. Младата жена, сега на 23, наскоро публикува книга, озаглавена „Никога не си достатъчно слаба. Дневникът на един модел“, в която тя казва всичко. 

Тя разкрива преживяванията си и натиска да бъде слаба, и най-известните дизайнери, при които тя изгубва човешката си същност, местата, където е третирана като вулгарна закачалка за дрехи. 

„Карл Лагерфелд казва, „Костюм на Шанел не се вписва за една жена с гърди.“ Но жените имат гърди по дефиниция! Защо просто не направи костюм, в който да се вписват жените, а трябва жените да се нагласят към дрехите?!? „

Миналата година, историята на Виктори вдъхнови нов закон да бъде приет във Франция. Той има за цел да забрани на модели, които са твърде кльощав, да работят като такива. „Ако някой иска от вас да отслабнете, бягайте далеч!,“ тя разказва за момичета, които искат да бъдат модели. 

За щастие, тя оцелява в безсърдечната джунгла, че е професионален модел. Виктори сега носи размер US 6, и се надява да започне отново на сцената, този път в театъра.

Виктори е един от малкото модели, който се осмелява да говори и каже истината за това, което става зад кулисите в света на модата. 

Ако това е история, която ви е докоснала, или ако искате да се повиши информираността за опасностите от хранителни разстройства, споделете тази статия с приятелите си.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...