Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, юли 21, 2018

Професионалното избелване е толкова скъпо, а винаги съм искала холивудска усмивка, но един ден разбрах за тази рецепта!

януари16/ 2018

„Професионалното избелване е толкова скъпо, а винаги съм искала холивудска усмивка, но един ден разбрах за тази рецепта!“ alt=“Професионалното избелване е толкова скъпо, а винаги съм искала холивудска усмивка, но един ден разбрах за тази рецепта!“>

Повечето хора желаят зъбите им да бъдат бели, тъй като това не само е белег за висока хигиена, но и прави усмивката им по-привлекателна. Макар поддържането на блестяща усмивка да е на пръв поглед трудна задача, съществуват редица професионални и домашни средства, с които бихте могли ефикасно да избелите зъбите си.

 

Резултатът варира от човек на човек, но мнозина са се убедили сами, че задачата е изцяло осъществима и жълтите петна стават незабележими.

 

Да, някои съвременни методи за избелване на зъбите струват скъпо.

 

Има обаче алтернативни възможности, които са същевременно евтини и натурални.

 

Точно такъв е случаят със съставката, която обичайно бихме могли да открием във всеки един магазин. Тя притежава свойството да отстранява петната от зъбите и да им придава по-здрав вид.

 

Не става дума за нещо екзотично. Говорим за добре познатия ябълков оцет. Това е съставка, която предлага на човека много ползи за здравето на устата.

 

Искате ли да знаете защо е толкова ефикасен?

 

Тази 100% органична съставка представлява традиционно средство, което се отразява благотворно върху здравето на зъбите. Приготвя се чрез ферментация на зрели ябълки, по време на която се трансформира в алкален продукт. Ябълковият оцет съдържа пектин, естествени ензими и минерали, сред които желязо, калций, калий и магнезий. Всички те са ключови за поддържането на здрави зъби.

 

Макар почти всичките полезни свойства на оцета да са свързани със здравето отвътре, е доказано, че бихте могли да го използвате като разтвор за плакнене на устата.

 

Неговите кисели съставки, например оцетна киселина, понижават количеството на бактериите и предпазват от инфекции като гингивит и кариеси.

 

Освен това ябълковият оцет има избелващ ефект. Той не е толкова силен, колкото на професионалните средства за избелване. Въпреки това представлява добро решение, след като искаме да отстраним натрупания зъбен камък и петната от храна.

 

Друго предимство, което си струва да споменем, е, че ябълковият оцет намалява излишната киселинност и променя за добро средата, в която бактериите обичат да се размножават.

 

Така се предпазвате от нови инфекции и понижавате неприятното усещане от явления като лош дъх.

 

Тъй като киселинността би могла да бъде агресивна към емайла на зъбите, препоръчително е да не използвате ябълковия оцет в чиста форма. Винаги го разреждайте в малко вода.

 

Не се заблуждавайте, че в чиста форма оцетът ще бъде по-ефикасен. След време следването на тази философия ще доведе до отслабване на зъбите.

 

За да можете да използвате ябълковия оцет като средство за избелване на зъбите без нито капка съмнение и тревога, в следващите редове ще поясним как да го приложите по правилния начин.

 

Как да използвате ябълковия оцет да избелите зъбите си

 

За да забележите ефекта от тази процедура в кратък срок, уверете се, че сте закупили 100% органичен ябълков оцет.

 

Може да откриете в магазините по-евтини продукти, но по-ниската цена ще бъде за сметка на качеството и ефикасността. Не си губете времето с такъв тип оцет. Той няма да постигне желания резултат.

 

Необходими съставки:

 

1 чаена лъжица ябълков оцет (5 мл.) 

 

1/2 чаша топла вода (125 мл.)

 

Приготовление:

 

Разредете 1 чаена лъжица ябълков оцет в половин чаша топла вода. Използвайте го като средство за плакнене на зъбите, преди да ги измиете с четка и паста всяка сутрин. Правете гаргара в продължение на 30 секунди. Изплюйте течността и пристъпете към обичайното почистване с четка за зъби. Ако страдате от лош дъх или пък инфекция на устата, повтаряйте тази процедура 2-3 пъти дневно. Следвайте тази процедура всеки ден и бъдете търпеливи. Резултатите ще дойдат съвсем скоро.

 

Макар резултатът от това средство да варира от човек на човек, бихте могли да стимулирате оптималното въздействие чрез няколко стъпки.

 

Ако искате да намалите видимостта на петната по зъбите и да възвърнете блясъка им, опитайте се да избягвате консумацията на следните храни:

 

Черен шоколад 

 

Задушени ястия 

 

Кетчуп и соев сос 

 

Червено цвекло 

 

Боровинки 

 

Червено вино 

 

Кафе 

 

Газирани напитки

 

Позволено е да ги консумирате от време на време. Препоръчително е да ограничите приема им поне в периода на третиране на зъбите с ябълков оцет.

 

Важно е също така да проявите внимание, когато миете зъбите си. Изчакайте поне 40 минути да минат от последното хранене.

 

Някои съставки в храната променят pH на устата. Когато миете зъбите с четка непосредствено след хранене, те провокират отслабване на емайла.

 

Ако сте решили да избелите зъбите си с ябълков оцет, препоръчваме да съчетаете процеса с избор на качествена паста за зъби. Ще се убедите колко по-бяла и блестяща става усмивката ви.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...