Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

За съжаление, най-много българи умират ето поради тази причина

февруари08/ 2018

Един от основните проблеми в страната ни е фактът, че има отрицателен прираст на населението. Народът ни се топи и като че ли няма какво да се направи по въпроса.

За съжаление статистиката показва, че все по-малко българчета се раждат, особено в сравнение с нивото на смъртност у нас.

Причините за смъртността са разнообразни.

Една от основните причини е фактът, че у нас възрастните хора са доста повече от младите. А закономерното развитие на живота е, че в един момент всеки от нас приключва земния си път. Но често смъртта настъпва не по естествен начин.

Правителството прие годишен доклад, който разкри от какво умират най-много българи, съобщи Нова телевизия. Анализът сочи, че основната причина за настъпването на смърт сред българите не е остаряването, а са хроничните болести. Най-смъртоносни се оказват болестите, свързани с кръвообращението: високо кръвно налягане, атеросклероза, инфаркт, инсулт, както и болестите, свързани с тромби. Обикновено те се подценяват от болните и, за съжаление, често това подценяване води до фатален край.

Онкозаболяванията също са сред водещите причини за настъпване на смърт.
Според доклада всяка година от такива болести си отиват 20 000 българи. Добрата новина в случая е, че повечето от тези болести подлежат на частично лечение. Тоест, самите ние можем да облекчим състоянието си и да удължим живота си, въпреки наличието на хронично заболяване.

Разбира се, за да бъде възможно това е много важно болестта да бъде диагностицирана навреме и пациентът да се отнесе сериозно към проблема, без да го подцени.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...