Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Да си призная, взех идеята от нета. Сега и аз си пия кафето с малко активен въглен – преборва веднага неразположението!

февруари09/ 2018

С нашия луд ритъм на живот не можем без чаша ароматно кафе сутрин. Пиенето на тази  ободряваща напитка  се е превърнало в истински ритуал. А кой не обича и да кани приятели на по чашка кафе?

необичайно кафе

Разбира се, можете да пиете кафе си у дома, но дори и тези, които имат вкъщи супер модерна кафе машина  ще се съгласят, че понякога им се иска да опитат нещо по-интересно от американо или капучино . В такъв случай обикновено отиваме в  кафенето  и поръчваме нещо необичайно.

А собствениците на такива заведения не престават да създават и предлагат богат избор от оригинални напитки .

необичайно кафе

Днес искаме да ви разкажем за най-уникалните рецепти за кафе напитки . За да опитате някои от тях, трябва да сте порядъчно смели. 

Най-необичайните кафе напитки по света

„Копи Джос“

необичайно кафе

Чували ли сте за кафе с това име? Уникалната рецепта за приготвянето на тази напитка включва добавянето на горящ въглен към  кафето . Това е невероятно, нали? Първият, който направил това, бил собственикът на малка индонезийска кафе-сладкарница през 1960 г. Оказва се, че човекът просто искал да се отърве от чревно разстройство, но измислил нова рецепта.

Безцветно кафе

безцветно кафе

Въпреки всички предимства на кафето за тялото, много хора се въздържат да го използват поради оцветяващия му ефект . Всъщност е много неприятно да „боядисвате“ зъбите си всеки ден, ако постоянно съблюдавате оралното си здраве.

За да отстранят този недостатък на освежаващата напитка, двама братя от Словакия, Дейвид и Адам Наги създадоха абсолютно  прозрачно кафе . Момчетата казват, че кафето им се състои от най-чистата арабика и вода. В него няма химикали.

С активен въглен

необичайно кафе с въглен

Благодарение на тази съставка кафето получава необичаен сив цвят. Тази напитка със сигурност ще излекува махмурлука след шумното снощно парти.

Лате в авокадо

лате в авокадо

Това е обикновено  кафе с мляко , което се сервира в авокадо без костилка и месеста част. То е много популярно в момента в Австралия.

Енергетик в чиста форма

необичайно кафе

От това кафе е трудно да не се събуди човек.  Най-силното кафе в света се  сервира в Австралия в кафене Viscous. Само една чаша от тази напитка съдържа 5 грама кофеин, което се равнява на 80 обикновени чаши от ободряващата напитка. 18 г кофеин може да бъде летална доза за човек.

Без кофеин

необичайно кафе

Независимо от факта, че такова кафе не възбужда нервната система и не дава  чувство на ободряване , то все още е много популярно в определени кръгове. Тази напитка е измислена от канадската компания Swiss Water Decaf.

„Черно безсъние“

черно безсъние

Медицинските работници предупреждават, че повече от 300 грама от това кафе на ден може да доведат до здравословни проблеми. Една 300-грамова чаша „Черно безсъние“ съдържа 702 mg кофеин.  Черното безсъние  е създадено от Шон Кристофър през 2016 г .: човекът искал да измисли най-силното кафе в света. През 2016 година това кафе се разпространило в 22 страни и добило бързо популярност.

Еспресо с целувки

необичайно кафе с целувки

Тази напитка изглежда много красиво. „Планинките“ от целувки в кафето били изобретени в Сеул в Take Out Drawing Cafe. Отлично кафе и десерт 2 в 1.

Кафе на части

кафе на части

В кафенето в Мелбърн се сервира кафе, разделено на съставките му. Ако поръчате  капучино , ще получите дървена дъска с три отделни чаши. В едната ще има разбито мляко, във втората – гореща вода, а в третата – концентрирано еспресо.

Еспресо с тоник

кафе с тоник

Това е просто силно, разредено с горчив тоник кафе с парченце лайм.

С вино

необичайно кафе с вино

Такава напитка е перфектният край на петък вечер.

Към интоксикиращото кафе с  аромат  на  вино  никой не може да остане безразличен.

Кои от тези видове кафе бихте искали да опитате? Споделете в коментарите!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...