Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

То е красиво и изключително ароматно: Цял живот гледам това цвете, а дори не предполагах какво лекува!

февруари10/ 2018

То е красиво, изключително ароматно и много полезно. Когато приготвяте у дома компоти от сини сливи или вишни, слагайте по 1 листенце индрише , което дава изключителен аромат.

Ако правите мармалад или конфитюр от сини сливи, сладко от вишни или череши, пак сложете индрише.

Има няколко направления, в които ароматното индрише е изключително полезно.

Домашното индрише е една изключителна билка. Индришето ободрява и заздравява имунната система. Това се постига като дишате аромата на растението индрише направо от саксията, като откъснете 1 листо и го стриете с ръка, за да се отдели неговото етерично масло или като сдъвчете 1 листо.

Индришето повдига тонуса на уморен човек, но и на хора, които са боледували, дори и от по-сериозни заболявания, както и при пролетна умора.

Правите следната полезна смес:

Откъснете 20 пресни листа индрише и ги счуквате в хаванчето. Настържете кората на 3 лимона и изцедете сока им. Добавете 500 грама мед и счуканите ядки на 30 ореха. Объркайте добре и прибавете счуканите листа индрише. Всяка сутрин 30 минути преди хранене яжте по 1 с.л. Ако се възстановявате след заболяване, яжте по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Индришето лекува високото кръвно и болното сърце. Не е необходимо да правите някакви отвари или други чайове, за да регулирате високото кръвно или болното сърце. Просто късате от саксията 2-3 листа индрише и ги изяждате на гладно. Не приемате храна 30 минути, за да може индришето да подейства. /Zdrave.to

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...