Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Симпатично момиче с куп болести заради насекомо, което може да ухапе всеки!

февруари10/ 2018

29-годишната жителката на графство Мърсисайд Саманта Калби не може да се движи 23 часа в денонощие, заради тежки болести. Те я мъчат вече 15 години след една ваканция в Италия.

През тези мъчителни години тя се е превърнала от „ярка личност в зеленчук“ и всеки ден трябва да се бори за живота си, пише Мirror.

„Струва ми се, че това лято преди 15 години умрях, защото това не е живот … Него почти го няма.

Семейството ми ридае, когато вижда в какво се превърнах. Опитвам се да бъда силна пред тях, но майка ми не може да ме погледне без да заплаче“ Саманта страда от тремор, разсеяност, тежка умора, загуба на памет, мускулни болки и затруднения с дишането. 

Освен това момичето не може да стои право и е чувствително към шума и светлината. Но едва тази година лекарите са успелия да я диагностицират с лаймска болест – прогресивна бактериална инфекция, предавана от кърлежи. Преди това медиците са съветвали Саманта да се лекува с диети, хранителни добавки и медитация.

„Имаше нощи, когато просто не исках да живея, защото ми ставаше толкова лошо, че вече не можех да издържам. Прекарвам 23 часа в леглото и гледам на четири стени всеки ден. Това прилича на затвор, а аз искам просто да оздравея“

Някога Саманта мечтаела да стане моден дизайнер и дори получила обнадеждаващо писмо от Версаче, но болестта зачеркнала всичко. 

Независимо от това девойката не смята да се предава. Тя иска да навакса пропуснатото и затова е стартирала благотворителна кампания, за да събере средства за излекуването си. Сега тя се нуждае от £ 65,000.

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...