Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Най-мръсната част на тялото: пропускат я даже и тези, които се къпят по 2 пъти на ден!

февруари11/ 2018

Никой не се съмнява, че общото състояние на здравето, както и способността да мислим разумно и да се развиваме, зависи отчасти от личната хигиена.

Но без значение колко се опитвате, без значение колко пъти на ден вземате душ, тялото ви все още крие места, които никога не са безупречно чисти. Те са дом на над 67 вида бактерии.

Днес ще ви разкрием коя част от тялото е най-мръсна, защо е такава и как да се грижите най-добре за нея.

Най-мръсната част на тялото: тя се предава, дори и тези, които вземат душ два пъти на ден!

Редовното къпане може да отстрани повечето от микроби и бактерии, които живеят в нашето тяло, но има една отдалечена и недооценена част на тялото, което много хора забравят. Мръсотията си остава върху нея дори след като сте излези току-що изпод душа.

Става дума за…

пъпа. Да, именно за пъпа – дом на огромен брой бактерии и най-мръсната част на тялото ни.

Не сте очаквали?

Причината е, че пъпът е насочен навътре, т.е. не е изпъкнал или равен, поради което в него се натрупват власинки от тъканите на облеклото, пот от тялото, мъртви клетки и дори сапун. Това създава идеални условия за микробния растеж. За да се предотврати появата на различни здравословни проблеми, включително инфекции, трябва да се полагат редовно грижи за пъпа, така че правилно да го изчистим от мръсотията.

Как правилно да почистваме пъпа?

Вътрешността на пъпа:

Преди вземане на душ, може да навлажните памучен тампон с малко количество алкохол и внимателно да избършете пъпа.
Върху друг памучен тампон нанесете малко душ гел, когато вече сте в банята. След това изплакнете с вода пъпа, като отмиете гела.
Изпланете накрая пъпа отново с топла вода, избършете с кърпа, за предпочитане памучна.

Външната част на пъпа:

Нанесете душ-гел с мокрия край на памучна кърпа. След почистване на пъпа с кърпата, изплакнете с топла вода. Подсушете със суха кърпа.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...