Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, март 20, 2019

Случи се, докато играехме с детето – захапах нерв и не можех да мръдна! Спаси ме съседката – болката изчезна за няма и 5 минути!

февруари11/ 2018

Седалищният нерв  – един от най-дългите и най-важните в нашето тяло. Той започва в долната част на гръбначния стълб и води към бедрата, коленете и петите. А някои неговите разклонения се простират дори към пръстите.

Има 1 упражнение, което наистина се отървава от болки в гърба!  Rein в седалищния нерв.

Ако захапете седалищния нерв, това може да предизвика силна болка в гърба или в задната част на бедрото.

 Най-често този проблем се появява при хора на възраст от 35 до 50 години.

Най-лошото от всичко е, когато болката в долната част на гърба е придружена от хронична умора и болки в краката. Ако не се преборите навреме с този проблем, болката може скоро да стане уморителна.

Важно е, разбира се, навреме да се отиде на лекар, за да се предотвратят усложнения. Но докато стигнете до кабинета, опитайте едно просто упражнение, което ще помогне за облекчаване на болката.

Упражнение „пеперуда“.

Упражнение

Седнете на пода. Сгънете краката си отпред – като на снимката.
Помагайки си ръце, допрете петите и стъпалата. След това плъзнете краката към торса възможно най-близко.
А сега отпуснете коленете, придърпвайки ги към пода. Гледано отстрани, упражнението прилича на пърхаща с „крила“ пеперуда.
Започнете да правите това упражнение за по 30-60 секунди в началото. По време на изпълнението му най-важното е да дишате спокойно и дълбоко. Постепенно увеличавайте времето.

Упражнението идва от древната традиция на йога. Тези упражнения са най-полезните за една жена.

В допълнение към решаване на проблеми с гърба, тоо помага за тонуса на бъбреците, решава проблеми на пикочо-половата система, предотвратява херния и ишиас. И укрепва матката.

Ако правите това упражнение всеки ден сутрин, ще забележите веднага, че болката и дискомфорта в живота ви са станали много по-малки.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...