Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Случвало ли ви се е? Пареща болка в седалището и не може да помръднете с часове. Е, тези 2 метода отпускат седалищния нерв веднага!

февруари11/ 2018

Седалищният нерв  започва в областта на лумбалната област на гръбнаха, преминава през задните части и завършва с нервни окончания в долните крайници. Ето защо болката при неговото притискане се усеща особено силно в долната част на тялото.

Като цяло, терминът „прищипване на седалищния нерв“ включва загуба на еластичност и гъвкавост в мускулите на гърба и краката. Това често е свързано с процеса на „втвърдяване“ на мускулите, при което те губят еластичността си.

То настъпва с възрастта и може да започне след 30-35-годишна възраст.

Традиционното лечение включва диагностика и определяне на подходящи лекарства.

Но не се ограничава само до болкоуспокояващи. Ако по време на лечението изпълнявате няколко прости упражнения за разтягане на мускулите, ще забравите за болката за кратък период от време.

Упражнения за отпускане на притиснатия седалищен нерв

Стречинг-упражненията може да ви бъдат от голяма помощ, защото успокояват възпалението и по този начин облекчават болката. Разбира се, те могат да ви се сторят трудни, така че ги изпълнявайте бавно, като бавно издишайте по време на разтежението.

Легнете върху плоска повърхност, сгънете крака, в който чувствате болката, и внимателно го издърпайте към рамото. Когато почувствате напрежение, опитайте се да запазите тази позиция на тялото в продължение на 30 секунди. Изпънете крака, полежете малко и направете още 2 повторения.

Отново в легнало положение Свийте колене и леко ги притеглете към гърдите си, запазвайки таза на пода.

Кръстосайте крака, както е показано на фигурата, и, стискайки с ръце здравия крак, придърпайте към гърдите. Дръжте краката си в това положение за 30 секунди, освободете ги и се върнете към първоначалната позиция. Направете още 2 повторения.

Не забравяйте, че движението е най-ефективният начин да се справите с ишиаса, колкото и парадоксално да звучи. Така ще стимулирате кръвообращението, раздвижвайки вдървените мускули, и по този начин ще ускорите възстановяването.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...