Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Много жени страдат от това! Вижте ранните признаци и лечението!

февруари12/ 2018

Естрогенът е основен женски полов хормон, който регулира менструалния цикъл, растежа на гърдите, растежа на косата и срамните косми. Освен това регулира нивото на холестерола, отразява се на мозъка и предпазва костите.

Този хормон е необходим за здраво тяло.

Въпреки това, много малко жени са наясно, че  прекалено големи количества естроген в организма са вредни.

В действителност, излишъкът от естроген може да увеличи риска от развитие на няколко вида рак, като например рак на гърдата.

Също така ако не се лекува навреме, може да доведе до някои видове рак, както вече споменахме и миома на матката, повтарящи се аборти и безплодие.

Ранните предупредителни знаци, на които трябва да се обърне внимание са:

Нередовен менструален цикъл
Намалено либидо
Главоболие
Косопад
Студени ръце и крака
Бавен метаболизъм
Дисфункция на щитовидната жлеза
Предменструален синдром
Умора
Проблеми със съня

Ако срещнете повече от половината от изброените по-горе симптоми е препоръчително да започнете диета за детоксикация и намаляване на хормона естроген

Вие не само ще постигнете по-здравословни нива на естроген, но вие също ще изгубите наднорменото тегло и ще имате блестяща кожа. Следователно започнете да взимате следните съставки:

Розмарин – използва се като етерично масло и това е един изключителен инструмент за управление на нивата на естроген. Той е известен също като масло на плодородието. Освен това има силата да стимулира притока на кръв в мозъка, укрепване на имунната система, както и насърчаване на функцията на щитовидната жлеза.Ленено семе – има повече от 50 възможни приложения за лечение и профилактика на редица заболявания. Можете да насърчите здравословните нива на естроген чрез консумирането на 2 до 4 лъжици ленени семена на дневно.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...