Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Какво наистина може да „разшири“ влагалището? Всяка жена трябва да знае това. Стига са ви заблуждавали!

февруари12/ 2018

Независимо от броя на сексуалните отношения, нито тези с надарени партньори, както и ражданията, не са причина да ви се разшири вагината. Тя е мускул, който работи на принципа разтежение, така че не се разширява.

И докато често се пише за дължината на мъжките полови органи, изглежда, че влагалището като орган е истинска мистерия, т.е. той е репродуктивен орган, за който има много митове, които нямат връзка с истината.

 Някои от тях са, че влагалището на девственица е изключително здраво, след загубата на девствеността то постоянно се разширява, сексът с много партньори разширява влагалището и раждането непоправимо увеличава този орган. Подобни твърдения нямат връзка с науката , както и със самата анатомия на женския полов орган. Специалистите обясняват, че за по-добро разбиране трябва да се визуализира влагалището като кърпа за ръце поставен в чорап, който държите с дланите. Кърпата представлява сложната мускулна тъкан на вагиналната стена, чорапата е самата вагина, а дланите са мускулите на таза, които обграждат влагалището.
Няма по-тесни и широки, с възбуждането влагалището се адаптира към пениса
вагиналните мускули са изключително устойчиви и се държат като разтегателна гума, и дори да се разгънат до своя максимум, те се връщат в първоначалната си форма. Именно това обяснява как поради много секс, партньори и всякакви други „действия“ влагалището се разширява само временно. За разлика от пениса, влагалището по време на сексуална възбуда се отпуска и овлажнява, за да улесни проникването и в крайна сметка оплождането. Гинекологът (или партньора ви) не могат да знаят колко партньори е имала жената. Независимо дали жената е порно актриса или обикновена жена, която практикува секс само няколко пъти – няма начин гинекологът да знае или предполага, с колко мъже е спала тя.
След раждането влагалището се връща към нормалното след шест месеца
Някои проучвания показват, че вагиналните мускули се нуждаят до шест месеца след бременността, за да се върнат в нормалния размер и форма, но въпросът е, че мускулите се връщат в изходно положение. Напрежението допринася за това влагалището да бъде „по-тясно“ С оглед на това, че става дума за мускули, които се отпускат при вълнение, факт е, че влагалището е „тясно“ в следствие на тревожността при жената, което в крайна сметка не е нещо, което нейният партньор желае . 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...