Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Ето защо ви е заложено да напълнявате… Мазнините са приятел на зрялата жена!

февруари12/ 2018

Менопаузата води до много промени в живота на жената, които бих искала да избегна на всяка цена. И заедно с края на репродуктивния период външните промени очевидно влияят на живота. Предишният образ, не личи много да се е променил, но злополучният корем расте, ли расте!

Тъжно е да погледнете любимата си майка, която се опитва да се върне в пубертета с диетата си и всякакви процедури. Тъжно е, че никой никога не казва на тази жена по време на менопаузата: „Скъпа, това е всичко! Това е нормално.

 Просто приеми тялото и възрастта си. Ти си красива! „

Модерните гласове единодушно заявяват, че слабостта е здраве. Изглежда, че животът на младите е въпрос на старание и финанси, а увеличаването на теглото с възрастта изисква незабавна намеса. Но дали е така?

Любими наши читатлки, не слушайте никого! „За жената“ ще ви разкаже, какво се случва с тялото на една жена по време на менопаузата и защо допълнителните сантиметри в корема са нормални.

Период на менопауза

 

Факт № 1. Всички тела стареят
Можете да си купите всякакви анти-ейджинг кремове в областта или да давате луди пари по козметични процедури, но истината е една: всичко остарява! Уви, това е естествен биологичен процес, който не може да бъде избегнат. Признаците на естественото стареене не са само бръчките около очите. Вътрешните органи също остаряват.

В процеса на остаряване на репродуктивната система нивото на естроген и прогестерон в женското тяло намалява. И това е основната причина за всички състояния, които се срещат при жени в менопауза: омразните горещи вълни, нощно изпотяване, внезапни сърцебиене, безсъние, спонтанни промени в настроението, вагинална сухота, проблеми с уринирането.

Факт номер 2.

Мазнините – приятел на жената! 
Когато яйчниците на една жена престанат да произвеждат естроген, мастната тъкан на тялото започва да произвежда и регулира нивото на половия хормон в организма. Оттук и коремът, който „не беше там преди“. Увеличаването на мастните депозити в този период от живота на жената сае нормални!

Това е начинът на тялото да се справи с намаляването на производството на естроген с възрастта. Тъй като спадът на естроген влияе директно върху наличието на най-неприятните симптоми на менопаузата, увеличава се броя на тези признаци може значително да се облекчи .

Факт номер 3. Липса на мазнини – липсата на естроген
В същото време, липсата на мазнини по време на менопаузата, ще доведе до липса на естроген в организма. Това означава, че всички признаци на менопаузата при жените ще се засилят. Учудващо е, че всички видове модни списания и блогъри са пълни с информация за диета по време на менопаузата, казват, ако ядете дори по-малко, то със сигурност ще станете по-здрави. Но, уви, никой не казва колко лошо е това.

Между другото, такава пропаганда и преследването на идеални форми от нежния пол, води до липса на естроген, което от своя страна, е изпълнено с най-различни болести: Създават се проблеми с паметта, както и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, костите стават крехки, остеопороза се случи.

Липсата на естроген води до задържане на течности в тялото и до намаляване на еластичността на кожата. Бръчките и сухата кожа са резултат от борбата с излишните сантиметри по време на менопаузата.
 

За всяка жена е важно и необходимо да разбере, че всички промени, които се появяват с тялото по време на менопаузата, не са болест, а норма. Ние просто живеем в общество, за което бръчките и допълнителните сантиметри в една жена са патологии. И само когато започнем да се борим срещу възрастта, тогава всяка жена може да обича тялото и възрастта си . Бъдете щастливи, защото винаги сте красиви!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...