Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, януари 18, 2019

Проф. Божидар Попов: Ето коя храна е опасна за всички, които са постили

февруари12/ 2018

Нищо лошо няма човек да си пийне една-две чаши ракия, но това е храна. Алкохолът дава два пъти повече калории от въглехидратите.

За да не си развалите фигурата, мислете какво ще ядете и колко ще пиете, съветва диетологът проф. Божидар Попов  пред Нова телевизия.

„Опасно е след дългото постене да преядете с месо, защото организмът e привикнал към веганския хранителен режим и няма възможност за разграждане на месните хранителни продукти. Могат да си хапнат малко, но да се пазят. Да наблегнат на салатите“, каза той.

Според него няма вредни храни. Количествата определят вредата, обяснява той. И това е интересно: „Много преекспонираме тези семейни празници. Свързваме ги с богата трапеза и голямо изобилие и сякаш духовното се е загубило”, коментира проф. Попов.

Според него може да започнем и приключим празниците с еднаква фигура и това не е мисия невъзможна. По думите му преди всичко е важна мярката. Хубаво е да се внимава с месото и яйцата, пише Блиц.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...