Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Погледнете ноктите си, имате ли белички дъги в основата, а знаете ли какво значи, ако ги няма

февруари16/ 2018

Погледнете ноктите си и вижте – имате ли бели дъгички в основата им? А знаете ли какво означава, ако са изчезнали или липсват?

Състоянието на ноктите може да бъде отражение на някои заболявания, които все още не сме забелязали. Като правило, по-голямата част от хората по рождение имат подобни дъги, или очертания, или лунички – без значение как точно ги наричате.

 

По-интересното е, че състоянието на тези лунички, разположени върху ноктите, би могло да показва състоянието на някои органи.

Дори официалната медицина допуска да се поставя диагноза, според зависимост от състоянието на ноктите.

Ето някои любопитни медицински подробности, които е добре да знаете и вие:

Ако на всички, или на по-голяма част от ноктите имате такива бели дъгички – това е знак за добро здраве. Но ако са избледнели, ако не ги виждате на всеки пръст, или ако изобщо ги няма, то тогава е най-добре да преслушате тялото си.

 

1. Луничката на палеца е най-забележима и отразява състоянието на мозъка и белите дробове. При заклетите пушачи би могла да избледнее или значително да е намалена. Липсващата дъгичка на палеца би могло да значи, че този човек не е напълно адекватен или даже е шизофреник.

2. Изчезналият бял полукръг от показалеца би могло да показва неизправност в дебелото черво, черния дроб и панкреаса, както и хронични заболявания на горните дихателни пътища.

3. Средният пръст е отговорен за сърдечно-съдовата система. Липсата на дъгички може да бъде в отговор на проява на съдовата дистония, колебания в кръвното налягане и сърдечна аритмия. Необходимо е да се направи прочистване на съдовете!

4. Нямате луничка на безименния пръст? Това би могло да алармира за проблеми с лимфната система, неизправности на ендокринната система и нарушена обмяна на веществата.

5. Традиционно белите дъгички изчезват най-напред от кутрето. Те отразяват състоянието на тънките черва.

 

Освен на наличието или липсата, обърнете внимание на цвета на съществуващата дъга. Жълтият цвят показва очевидни проблеми с черния дроб, синкавият показва слабо сърце, белите петна по ноктите сигнализират, че тялото изпитва недостиг от цинк. Леко розовеещата е знак, че би могло да има нарушение на мозъчната функция.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...