Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

С него тя търкаше кожата си всяка вечер! Всички го имаме у дома, но никой не знае как да го използва!

февруари20/ 2018

Можем лесно да кажем, че  кафето  е най-популярната напитка в света, веднага след водата. Ние всички обичаме кафе, нали? И ние го пием всеки ден.

Но лошото е, че всички ние изхвърляме останалото кафе (утайката). Е, това е може би най-голямата грешка, която можем да направим.


Хубавото е, че можете да използвате утайката от кафето. Просто трябва да я поставите върху хартия или върху плоска плоча и да я изсушите. След това е готова за употреба. В тази статия ще ви покажем 14 уникални начина, как можете да използвате утайката от кафето – за които вероятно никога не сте чували. Това е много просто. Просто трябва да следвате простите инструкции. Ето какво трябва да направите:

Средство за защита от целулит

Можете да я използвате като лекарство за целулита. Но първо, нека ви задам един прост въпрос – забелязали ли сте някога, че повечето продукти за целулита, които купувате предимно, включват кофеин? Добре да, и това означава, че можете да използвате малко масло и кафе, за да създадете много по-евтина и подобно ефективна алтернатива за  борба с целулита , вместо да купувате скъпи кремове.

Сапун

Можете да използвате кафето като алтернатива на сапуна. Знаете ли, че кафето има успокояващо действие върху кожата, което може да осигури едновременно и пилинг ефект? Това е наистина невероятно и определено трябва да го опитате.

Коса

Също така трябва да знаете, че богатата на хранителни вещества кафява основа може да подхранва косата ви и да стимулира растежа й. Това е изключително ефективно, но имайте предвид, че това работи само за тъмни цветове коса. Това означава, че определено трябва да опитате този прост, но ефективен трик.

Срещу торбички под очите

Можете да използвате кафе, за да се отървете от торбичките под очите. Забележителното кафе не само ще ви събуди, но и ще ви помогне да не изглеждате изтощени. Кожата под очите може да бъде напълно възстановена от сместа от кафе и малко зехтин. 

В хладилника

Ние всички знаем, че много хора се оплакват от силна (лоша) миризма на храна в хладилника, която се натрапва и трябва да се почисти. За да неутрализирате миризмите и да направите съдържанието на хладилника още по-привлекателно, поставете чаша кафе в хладилника. Силната миризма ще изчезне.

Ръжа по грила

Трябва да опитате този прост трик. Всички знаем, че никой не иска да почисти лепкавото и миризливо барбекю след употребата му. Сега обаче ще научите, че можете лесно да го направите, ако използвате кафе. Ето какво трябва да направите – просто трябва да поставите малко кафе на гъба и да разтриете грила с нея. След това най-накрая го изплакнете с топла вода. И това е.

Почистващ препарат

И да, можете да използвате тази съставка като почистващ препарат без химикали, тъй като нейните малки зърна функционират като препарат за почистване на саксии, тигани и повърхности. Освен това ще спестите пари и за допълнителни продукти за почистване. Е, това означава, че определено трябва да опитате.

Срещу мравките

Вие също трябва да знаете, че кафе може да ви помогне с мравките. Миризмата му е толкова силна, че пътеките на мравките се размиват и те не могат да намерят пътя си.

Против бълхите

Този трик също е много полезен и ефективен. Така че, ако кучето ви има бълхи, тогава определено трябва да опитате този прост трик. Трябва да използвате влажната кафява основа и да я масажирате в козината и кожата на кучето. Кафето естествено ще облекчи кучето от бълхите и ще остави приятна миризма.

Срещу оси

Не трябва да поставяте кафето на земята, а трябва да го поставите в буркана и да го запалите с кибрит, което ще доведе до пара / кондензация. Това ще ви помогне да разсеете всички оси за секунди. Те реагират спокойно на миризмата на кафе.

Срещу охлюви

Знаехте ли, че охлювите мразят кафе? Е, да, и ако искате да защитите цвеклото си, трябва да опитате този прост трик – просто трябва да поставите малко кафе на земята. Охлювите мразят кафето и така ще сте сигурни, че ще ги премахне.

Страх от котки

Вие също трябва да знаете, че кафето може да помогне на тези, които се страхуват от бездомни котки. Ето какво трябва да направите – просто трябва да наръсите около къщата си кафе и това ще създаде невидима бариера, котките ще се държат на разстояние.

Тор

Кафената основа работи и като тор. Тя е невероятно богата на хранителни вещества и освен всичко друго съдържа и азот, калий и фосфор и помага на растенията да растат. Определено трябва да опитате някои от тези прости трикове.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...