Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Ако имате някой от тези продукти в хладилника, трябва да ги извадите веднага

февруари20/ 2018

Имате ли усещането, че хладилникът ви изглежда все по-малък и по-малък? Е, вероятно защото поставяте нещата там, които вероятно не би трябвало. Много хора правят грешката да поставят всичко, което купуват от магазина за храна в хладилника, без да знаят, че всъщност това ще убие вкуса на голяма част от тях.

С премахването на тези неща от хладилника не правите само място, но и подобрявате вкуса и качеството на артикулите, които трябва да се съхраняват при стайна температура.

Ето списък на това, което не трябва да поставяте в хладилника си.

1) Печива

Съхраняването на такива продукти всъщност ще ги накара да остареят по-бързо.

Против интуитивно нали? Слагайте храна като хляб и бисквити навън, за да поддържате тяхната свежест.

2) Картофи

Картофите не обичат да са на студ. Той превръща техните нишестета в захар, което ще унищожи техния вкус.

3) Домати

Това ще разруши естествения им вкус.

4) лук

Лукът ще загуби целия си вкус, когато се охлади. Дръжте го вън от хладилника за най-добър вкус.

5) Плодове с твърди семена (праскови, сливи и т.н.)

Плодовете се нуждаят от въздух и слънце, колкото и растенията! Дайте им някаква естествена светлина, за да узреят, за да могат да са толкова сладки и сочни, колкото е възможно.

6) Цели пъпеши

Обърнете внимание, че това важи за цели пъпеши, т.е. преди да започнете да ги режете. Хладилните цели пъпеши ще ги накарат да загубят своите антиоксиданти, които са едни от най-големите ползи за здравето. Дръжте ги извън хладилника.

7) Ябълки

Съхранявайте ябълките на плота вместо хладилника, за да ги държите чисти и ароматни.

8) Чесън

Защо: Хладилният студ ще направи чесъна да загуби вкуса си. Да не говорим, че целият хладилник ще мирише на чесън

9) Мляно кафе

Докато трябва да съхранявате кафе на зърна на хладно, но не ги слагайте в хладилника! Това ще създаде влага, което ще развали зърната и те ще загубят вкуса си. И последното нещо, от което се нуждаете, за да започнете деня си, е кафе без аромат. Съхранявайте в плътно затворен контейнер, за да запазите вкуса.

10) Горещ сос

Знаеш ли онзи полица, където съхранявате всичките си горещи сосове? Не трябва да правите това. Студената отслабва вкуса на горещите сосове, което е цялата тяхна идея. Той също така променя вискозитета, което го прави по-трудно за изливане.

11) Мед

Съхраняването на мед в хладилника ще го направи кристализиран. Не разваляйте меда, като го оставите в хладилника, а вместо това го държите навън. Има по-дълъг срок на годност, отколкото си мислите.

12) Подправки

Студът ги убива. Слагането на подправките в хладилника ще убие техния аромат, което е доста вредно за подправките.

13) Зехтин и други масла

Съхраняването на масла в хладилника ще ги накара да се втвърдят и ще загубят гладкостта си. Забележка: Маслото от ядки трябва да се охлади.

14) Босилек

Много хора съхраняват своя босилек в хладилника, вярвайки, че това ще помогне да запази своя вкус. В действителност това е точно обратното. Студената всъщност убива вкуса. За максимална свежест, пазете босилека си във вода и сменяйте водата на всеки 3 дни.

15) Авокадо

Авокадото ви не узрява достатъчно бързо? Това е така, защото е в хладилника. Поставянето на неузрели авокадо на плота е много по-ефективна идея. То ще узрее по-бързо, но ако наистина искате да ускорите процеса, поставете го в торбичка с банан или ябълка.

16) Хляб

Хлябът се съхранява най-добре при стайна температура в запечатана пластмасова торбичка. Съхраняването на хляба в хладилника всъщност ускорява процеса на дехидратация, което разваля  хляба.

17) Фъстъчено масло

Фъстъчено масло не трябва да се съхранява в хладилник. То може да се съхранява в шкаф в продължение на месеци, без да се разваля, освен ако не е органично.

18) Ориз

Съхранявайте ориз само в хладилника, ако е сготвен. Сухият ориз може да седи в кутии или пластмасови торбички в продължение на години без разваляне.

След като прочетете тази статия, отидете към хладилника си и започнете да действате по правилния начин. Вашите храни (и вкусови рецептори) ще ви благодарят.

Моля, споделете това с приятелите и семейството си.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...