Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, декември 13, 2018

Пералнята ще бъде развъдник на бактерии, ако не направите това :

февруари21/ 2018

Ако не използвате правилно машините за пране, могат да бъдат истински магнит за бактерии и мухъл, предупреждават германските лекари.

След изваждането на изпраните дрехи от пералнята, повечето потребители затварят вратата и контейнера за дозиране на праха за пране, а това е погрешно казват експертите, предава „Икономически лидер“.

Именно в пералните машини винаги остава малко вода, обяснява Клаудия Оберашер и добавя, че е известно, че там, където има влага, се създават добри условия за микробите. Следователно, се препоръчва вратата да бъде оставена отворена, както и съда за дозиране на праха, за да изсъхнат на въздух.

Оберашер добавя и че е желателно от време на време да се извади контейнера за перилен препарат, за да се прегледа канала за водата, който е зад него.

„Веществата, от които се произвежда праха за пране са биоразградими, което ги прави добър източник на храна за бактериите и плесените. Те могат да създадат мазни следи и черни петна „, казва Бернд Глас от германското сдружение за козметични и санитарни продукти (IKW).

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...