Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Лекари предупреждават всички жени за вредата от спорта: Женският корем трябва да бъде мек, а тазовата диафрагма да се пази

февруари27/ 2018

Плочки на корема и безупречно оформено дупе са на мода в момента. На голяма популярност се радват на момичетата, чиито форми са достигнали до такъв съмнителен ”идеал”.

Техните снимки с акцент върху напомпаните мускули често се срещат в социалните мрежи.

Но вярването им за здравословен начин на живот отговаря ли на истината?

Акушер-гинеколозите смятат иначе …

Вредата от спорта

Коремни мускули  на стомаха

Мускулестият корем, доведен до такова състояние, не само поддържа вътрешните органи, но ги дърпа заедно и предотвратява продуктивната им работа.

Не много отдавна се казваше: „Женският корем трябва да бъде мек“, „психиката на жената е в корема“. В много култури, масажът на тази зона е насочен към отпускане на тъканите и освобождаване от всякакво напрежение.

Разбира се, това не е въпрос на замяна на красив корем със слой мазнини. Висцеларните отлагания също оказват негативно влияние върху работата на вътрешните органи.

Тези, които планират да имат бебе, заслужават да знаят, че прекомерно количество тежки упражнения като лицеви опори и коремни преси правят мускулите на коремната стена къси. По време на бременността, вместо да се разтягат и да се превърне в нещо като хамак за детето, мускулите просто ще го карат да стои неудобно.

Ясно изразено, мускулесто дупе

Заедно с мускулестият корем, бразилското дупе изглежда перфектно. Този резултат се постига чрез редовни тренировки във фитнес залата с вдигане на тежести. Извършвайки такива упражнения, повечето момичета не мислят каква вреда нанасят на тялото.

Всеки от нас има специален мускул – тазовата диафрагма. При мъжете тя е затворена, а при жените тя е разширена в областта на шийката на матката. Поради тази особеност, красивата половина на човечеството не е приспособена да носи тежести.

Бедните жени, които в близкото минало работеха тежък физически труд в селата и заводите и  често страдаха от смъкване на органите на влагалището. Но днес е модерно да се вдигат тежки щанги! Само въпросът за благополучието на настоящите дами е под голямо съмнение, защото с времето интимните мускули са силно отслабени.

Изсушаване на мускулите

Много момичета вярват, че мастните депозити не трябва изобщо да са в идеалното тяло. Следователно, те започват с упражненията: кардио тренировка, интервално натоварване, както и инвалидизиращи диети. В този случай често тези жени имат пълна липса на менструация.

Не всеки знае, че това са мастни депозити, които служат като добър трамплин за превръщане на тестостерона в естроген (мъжки хормони и женски хормони). Без тази трансформация жените по същество се лишават женските хормони: оттук и проблемите с кожата и косата.

Не ви подканваме напълно да се откажете от тренировката във фитнес залата, а по-скоро тази статия прилича на напомняне, че не е нужно да отивате в крайности

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...