Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Често правите тези неща, но гинеколозите са твърдо против тях, защото знаят, че ви вредят

февруари28/ 2018

Жените обичат да са добре осведомени, но гинеколозите държат също да се спазват някои правила.

Ако изпитвате  болезненост при полов акт , споделете го на гинеколога си.

Болезненият секс би могъл да е породен от серия причини, сред които вагинални инфекции, фиброми, ендометриоза и кисти на яйчниците , за които проблеми гинекологът е възможно да помогне.

Лекари споделят най-честите 5 навици, от които ни съветват да се откажем.

Изпотени дрехи след тренировки

Жените е необходимо веднага да съблекат изпотените дрехи след тренировка, тъй като бактериите растат в топли и влажни среди и това би могло да доведе до заразяване. Действително, гъбични инфекции, зачервяване, и вагинит са често срещани и лекари препоръчват да носите тъкани, които не задължат влага и носенето на 100% памучно бельо е задължително.

Не бива да приемаме тежко менструално кървене за нормално

Без значение възрастта, на всеки един два часа сменяйте превръзките или тампоните, за да избегнете проблеми.

Средната загуба на кръв по време на периода на менструация (обичайно е от 3 до 7 дни за голяма част от жените) е необходимо да бъде около 80 милилитра или 5 супени лъжици дневно.

Хормонално лечение, нестероидни противовъзпалителни средства са някои от начините за лечение на тежки кръвоизливи.

Носите прашки и ежедневни превръзки 

И най-сетне, голямо извинение, да се отървете от неудобно бельо: лекарите казват, че прашката би могла да тегли и търка кожата, което води до дразнене и не всеки път позволява вентилация. Без циркулация на въздуха, мястото би могло да се ожули и да сте по-податливи на гъбична инфекция. „Не забравяйте, че кожата в тази област е сред най-чувствителните на тялото.“

Не вярвайте на повечето неща, които четете в интернет

Често ли търсите симптомите си онлайн? Посещението при специалист винаги се изисква, за да се установи точната диагноза. Объркването на една пъпка за херпес, обриви за рак на гърдата и нормална умора за HIV, е това, което получавате, ако търсите за вашите симптоми онлайн.

Сами лекувате нещо, което си мислите, че е гъбична инфекция

Редица си купуват лекарства за гъбични инфекции при първия белег на вагинално течение или сърбеж. Но ако това не е гъбична инфекция, това ще забави само една правилна диагноза и ще влоши оплакванията в същото време. Други белези, които имитират гъбична инфекция включват бактериална инфекция или други контактни алергии; а възможно и полово предавани инфекции.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...