Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Гъста кръв-Опасност от сърдечен удар, инсулт и други проблеми-Съвет от лечител-Ето как да се предпазим

март07/ 2018

Кръвта е основната биологична течност в човешкото тяло. От нейната консистенция зависи състоянието на всички човешки органи. Когато вискозитетът на кръвта се повиши, работата на целия организъм се нарушава. Вероятно сте чули повече от веднъж, че кръвта е твърде гъста.

 Защо възниква такова явление? Какво е опасно и как да се справим с него?

Днес в „За жената“ ше отговорим на тези въпроси.

Какво втечнява кръвта

Преди да отговорите на този въпрос, нека да поговорим за това, което прави кръвта по-гъста. Възможно е да има няколко причини за такова нарушение: нарушение на чернодробната функция, промяна в мембраната на кръвните клетки, причиняване на „залепване“ на клетките. Но това са причините, които са по-сериозни и просто  възникват. Най-честата причина за кръвосъсирването е недостатъчният прием на нормална чиста вода.

Повишеният вискозитет на кръвта е много опасен. В това състояние кръвта не може напълно да изпълни основната си функция – транспорт. И това означава, че телата не получават необходимото количество хранителни вещества, а не всички отпадъчни продукти ще бъдат отстранени от тялото. В допълнение, сърцето трябва да изразходва няколко пъти повече енергия, за да изтласка кръвта, така че да се придвижи по-бързо. От това често следват инфаркти, инсулти и други неприятни проблеми.

Коварността на съсирването на кръвта е, че не е толкова лесно да се разпознае. Много често тези симптоми се игнорират. Най-честите от тях са: високо кръвно налягане , обща слабост, сънливост, сухота в устата, тежест в краката, умора, депресивно състояние, главоболие, постоянно студени крайници. Списъкът от симптоми може да продължи, но понякога гъстата кръв не се проявява по никакъв начин и може да бъде разкрита само чрез преминаване на изследвания.

И така, какво да направите, ако се потвърди, че имате висок вискозитет на кръвта? Точно така, трябва да я върнете към нормалното. Разбира се, можете да приемате специални медикаменти, но първо трябва да преразгледате диетата си. Необходимо е да се изключат пържени, мазни, консервирани храни, маринати, пушени продукти и задължително да включите нискомаслени млечни продукти в диетата.

Сладка и захар не се препоръчват изобщо. Също така трябва да се изхвърлят пшеница, картофи, банани и газирани напитки. Освен това е необходимо да се изключи тютюнопушенето и алкохола, което значително повишава вискозитета на кръвта.

Не забравяйте да добавите в диетата на храни, които разреждат кръвта: портокали, нар, смокини, какао, малини, чесън, цвекло, шоколад, ябълки, ягоди, джинджифил, лимон, слънчогледови семки. Трябва само да изберете продукт според вашите предпочитания.

Лечителят Александър Дрожников самият е изправен пред проблем с гъста кръв и за да разреши този проблем, той препоръчва да се използва обикновена чиста вода. Самият той казва, че е увеличил консумираното количество до 9-12 чаши на ден. И чай, кафе, сок, супи и други течности не се смятат. Той казва, че можете да пиете вода според усещанията, но най-добре е да изчислите нормата за себе си. Това е приблизително 30 мл. за 1кг.

тегло. Това му е помогнало да се излекува.

Така че вече е казано, но можете да го повторите отново. Не пренебрегвайте използването на чиста вода, защото тя е много необходима за нашето тяло! Това ще предотврати кръвосъсирването и ще запази вискозитета в нормално състояние. И не забравяйте да правите тестове редовно и да ходите на лекар, ако нещо ви притеснява. Грижете се за себе си и за вашето здраве!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...