Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

И когато дойде датата отново и ви боли, целия свят ви е крив, има начин всичко да спре дотук

март09/ 2018

Нищо не ми се прави точно днес. Събуждам се със свита душа, непонятна мъка и особена тежест в главата.

И точно днес всички ме гледат с една насмешка, все едно на лицето ми пише, че нещо не ми е наред. До обяд се скарвам с почти всички в офиса и правя куп грешки, които ми костват нови скандали.

Бумтенето в главата ми започва да придобива грандиозни размери. Вече ме боли и коремът, а гърдите ми ще се пръснат. И когато вече си мисля, че този ден няма да свърши никога и единственото ми желание е да си легна на първото възможно легло, Мила идва при мен и деликатно, и меко ми казва: „Тони, сигурно ти е дошло?

Имаш ли нужда от прегръдка?“ Сълзите ми тръгват нетърпеливо, все едно са изчаквали в нисък старт. Да, дойде ми и май утре ще си остана вкъщи.

Антония, 31 години

 

Познато ли Ви е? Всяка трета жена в света страда от Предменструален синдром. Обикновено това състояние се характеризира с:

болки в корема;
болки в главата;
особена болезненост в гърдите;
силна раздразнителност;
липса на енергия и сънливост;
апатия и понижен жизнен тонус;
подуване и подпухване, дължащи се на задържането на течности в организма;
повишен апетит, особено за сладки неща.

 

Не е задължително редовно да изпитвате всички симптоми. Дори и само някои от тях могат да бъдат доста неприятни, и да нарушат нормалното протичане на ежедневния ритъм. 

Именно хормоните са най-честите отговорници за нашето поведение. Почти всички процеси в организма се регулират и управляват основно от хормоните. Затова и нарушаването на тяхната работа рефлектира върху нашите действия, мисли и емоции. А истината, че „онези дни“ могат да бъдат съпроводени единствено с хигиеничен дискомфорт и нищо повече.

 

Една от основните причини за предменструалния синдром е прогестероновият дефицит. Това в последните години е масово явление, което се дължи на така наречения „естрогенов доминанс“ – доминирането на ксенохормони (фалшиви хормони) от естрогенов тип в храната, въздуха, козметиката, които нарушават нормалния синтез на прогестерон в организма и водят със себе си множество неразположения. Други причини за ПМС са: недостигът на магнезий, витамини В6, D, нарушенията в електролитния баланс (особено повишени нива на натрий (сол) в организма), дехидратацията.

 

Някои дами споделят различни практики за справяне с този проблем: гладуване или пък повече хапване на сладки неща, двигателна активност, повишен прием на течности. Фитотерапията също предлага свои ресурси, които значително облекчават състоянието.

Знаете ли, че в Германия предменструалния синдром е рядко срещано състояние. Освен начина на живот, широката употреба на билката Агнус кастус там допринася за това.   

Това е билка, която сама по себе си не съдържа хормони, но по плавен и мек начин регулира хормоналните нарушения в организма, влияе на центровете за болка и на образуването на естествените в организма болкоуспокоителни – ендорфините. Без да притежава никакви странични ефекти, това растение е станало част от ежедневието на много жени и по този начин ги е спасило от неприятните менструални неразположения. Агнус Кастус се препоръчва и за регулиране на цикъла, при трудности със зачеването, при повишени нива на пролактин в организма.

Лейди Хармония е продукт, съдържащ натурални екстракти от Агнус кастус, Центела азиатика, Репей, Гроздово семе, Натурален Витамин Д3 и Органичен Селен с благотворно влияние върху женското здраве:

Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
Действа срещу мастните отлагания и целулита.
Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан.
Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта.

 Търсете в аптеките, а вече и онлайн, директно от производителя.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...