Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Не е и предполагала, че това можело да й се случи! Обръснала си космите долу, а след това

март11/ 2018

Многобройни експерти предупреждават, че тази практика може да доведе до инфекция и възпаление, с оглед на това, че ролята на тези косми е да предотвратят патогенност в интимните части на тялото при жената.

Въпреки че много смятат, че отстраняването им е добре за хигиената на жената, специалистите отбелязват, че става дума за една от най-големите заблуди на модерното време.

Косъмчетата са природна защита :

Предотвратяват контакт на кожата и лигавиците с частиците прах, бактерии и вируси и позволяват изпаряване на влагата, която подпомага размножаването на гъбички.

При проведена анкета 62% от анкетираните жени са отговорили, че отстраняват космите от интимната зона, докато 84% го правят частично.

Тази практика, в комбинация с бельо – прашки,  често е причина за множество здравни усложнения като инфекции, възпаление на пикочните пътища и различни алергични реакции. Това допълнително се влошава и от синтезираният материал от който е направен бельото.

Доктор Ванеса Маккей предупреждава, че дори и най-малките разрези, направени чрез бръснене, които не могат да се видят с невъоръжено око, могат да станат идеално „легло“ на бактерии и да причинят множество здравословни проблеми.

Премахването на срамните косми , независимо от метода, може значително да увеличи риска от високо заразни инфекции.

Тези твърдения се базират на проучване от страна и на френски специалисти.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...