Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Как се променят гърдите на жените от 20 до 50 години? Неща, които трябва да знае всяка жена!

март13/ 2018

Пътуване в продължение на три десетилетия …
Промени от външен вид до докосване, трябва да ги виждате сами и да знаете какво се случва с тях.

През двадесетте години
Много промени
Размерът на гръдния кош може да варира по различни причини, казва Лиза Джейкъбс, професор по хирургия. Метаболизмът ви може да доведе до промени в размера.
„Гърдите ще се променят в зависимост от загуба на тегло и мазнините ви“, казва Джейкъбс.

 

Също така и  при бременност.

„През 20-те години много жени забременяват, така че от естествени причини при подготовката на тялото на майката гръдният кош се променя.“ След бременност и загуба на тегло може да ви се струва, че гърдите ви са по-малки или по-големи в сравнение с това, което са били преди бременността. Това може също така да направи ареолите по-тъмни, а зърната по-големи, но най-често се връщат в старато си състояние преди бременността.

Буци и издутини
Фиброзисната промяна е много често срещано състояние, характерно за една или дори двете гърди, което често се случва при жените през 20-те. Жените в тази възраст могат да се борят с промените в цикъла, заради хормонална промяна в естрогена. Това може да причини подуване на гърдите, което обикновено е нормално. Ако чувствате малко болка преди менструалния цикъл, няма нужда от грижи. 
 

През тридесетте години
След няколко раждания, кожата на гърдите ви може да се разтегне поради промяна в теглото. Това може да доведе до стрии или увиснали гърди. Това е особено вярно, ако сте се борили с големи промени в килограмите си и затова не е нужно да се притеснявате, ако забележите разлика в кожата

През четиридесетте години
На 40 години тялото ви вече бавно се подготвя за менопаузата, което причинява промени в гръдния кош, тъй като тя започва да произвежда по-малко естроген. След това, гърдите ви преминават през нещо, наречено инволюция, което означава, че гръдната тъкан е заменена с мазнина, което ги прави по-меки и не ги чувствате толкова силни.

 

 Жените в 40-те години трябва да помнят, че редовните прегледи са необходимост.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...