Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, декември 17, 2018

Откакто приятелката ми започна упражненията за изглаждане на бръчките, спрях да ѝ се подигравам, защото видях резултата!

март14/ 2018

Чували ли сте някога за фейсбилдинг, или йога за лицето? И това, между другото, е друг ефективен начин за дълго време да се запази тонуса и еластичността на кожата, и всичко това се дължи на активното обучение на лицевите мускули. Да „моделира“ лицето си може всеки, а красивата Лурдес Доплито ще ви научи да го правите правилно.


67-годишната жена е родом от Филипините и е разработила уникална фитнеспрограма за лице, която можете да направите, без да се разсейвате от ежедневните си дейности.

Отделете само 20 минути на ден – и ще се радвате да наблюдавате трансформацията на лицето си!
 
Избрали сме за вас най-достъпния и ефективен комплекс от упражнения за лице от гуруто на красотата Лурдес Доплито, която ще ви помогне да се превъплатите по фантастичен начин.

Лицето ви е свежо, контурът е остър, овалът е стегнат, без пластмаса !
Упражнения за лифтинг
Преди да изпълните всяко от упражненията, изпълнете специална дихателна практика: издишайте, след това поемете дълбоко въздух, задръжте дъха си за 5 секунди и отново издишайте бавно. Готови ли сте за трансформация?

Масаж на челото

Това просто упражнение ще ви помогне да отпуснете мускулите на лицето и да ги подготвите за по-нататъшно обучение. Отпуснете се и затворете очите си. Върховете на средните пръсти на дясната и лявата ръцете леко масажират центъра на челото (така нареченото „третото око“), като се започне от носа и се стигне до корените на косата. Извършете такъв масаж за около 2 минути или изпълнете 100 меки потупвания.

 

Повдигане на веждите

Това упражнение ще спомогне за укрепване на мускулите на челото и горните клепачи, ще направи кожата еластична. Сложете основата на дланите под веждите, натиснете и ги избутайте нагоре. Поемете дълбоко въздух и спокойно издишване. След това спуснете поглед към гърдите си, като бутнете веждите си нагоре.

Дълбоко дишайте, усетете напрежението на мускулите и останете в това положение за няколко секунди. Бавно издишайте и свалете ръцете си от лицето си. Направете 3 кратки повторения, без да забравяте да дишате правилно.

 Подвижен молив

Това просто упражнение ще укрепи най-добре мускулите на бузите, устните и шията. Поставете молив между устните си. След това вдишайте и поставете молив между устните си, като бутнете брадичката си напред. Вдигнете брадичката си и се усмихнете, като дърпате бузите си нагоре.

Задръжте в това положение за 2 секунди, след това отпуснете бузите и брадичката за 2 секунди и започнете да повтаряте. Не забравяйте, че моливът остава между устните! Направете 20 кратки повторения.

 

Повдигане на лъжица

Друго просто, но еднакво ефективно упражнение за оформяне на красиво овално лице . Издишайте, поемете дълбоко въздух през носа си и останете за 5 секунди. Издишайте. Уплътнете устните навътре, както при предишното упражнение, и хванете лъжицата между тях (дръжката е между устните).

Повдигнете лъжицата нагоре, помагайки си с долната челюст. Усмихнете се и издърпайте бузите си. Задръжте в това положение за 2 секунди. След това отпуснете бузите си, все още държите лъжицата с устните си и започнете да повтаряте. Правете това упражнение най-малко 10 пъти.

 

Упражнение за еластичността на областта на устните, бузите и брадичката

Широко отворете очите си, отворете устата си и свийте устните си навътре. Оформете свитите устни като че казвате „А“, но не ги движете. Задръжте в това положение за 5 секунди. Не променяйте позицията на устните, кажете звука „Е“. Отново задръжте за 5 секунди.

Направете същото със звуците на „Аз“ и „О“. В заключение, образувайте звука „ю“, задържате в това положение за 5 секунди. При формирането на всеки от звуците, напрегнете мускулите на бузите и се усмихнете. Повторете това упражнение 3 пъти.

 

Надуване на балон

Последното упражнение е почти детинско, но тонизира идеално мускулите и кожата на лицето и шията. Поемете дълбоко въздух в носа си и издишвайте устата си в балона. По този начин се опитайте да измамите колкото е възможно повече.

Позволете на въздуха да се върне в устата – идеално масажира мускулите в областта на устата! Повторете това упражнение 3 пъти и след това няколко минути не правете никакви имитиращи движения.

Както виждате, не чрез инжекции … Намирането на половин час на ден за полезна гимнастика е основната ви задача. Редовните упражнения ще ви помогнат да поддържате гъвкава и красива кожа и нашите прости препоръки ще ви помогнат да изпълните тези упражнения по възможно най-добрия начин.

Резултатът няма да ви накара да чакате дълго!

И какви методи за запазване на младостта и красотата използвате? Не забравяйте да споделите с нас в коментарите, но за този ефективен фейсбилдинг у дома от Лурдес Доплито задължително кажете на вашите приятели.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...