Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Ето как да подобрите вкуса и мириса „там долу“

март21/ 2018

Всяка вагина има свой специфичен аромат и вкус, но той зависи и от това какъв живот водите, какво ядете … Разберете как да миришете перфектно „там долу“.

Да, вагината има аромат и вкус, които се различава не само от жена на жена, но и се променя в зависимост от начина на живот, който водим. Вкусът на влагалището ще варира поради много причини, включително и естествени телесни течности, течности, които се отделят при сексуално възбуждане, пот и диета. Вкусът и мирисът на влагалището са пряко обвързани с pH стойностите.

 Млечната киселина е отговорна за поддържане на нормална pH стойност ( между 3.5 и 4.5), необходима за да може матката да се поддържа сама себе си чиста и здравословна.

 Най-невероятното нещо, което може да направите за вашия полов орган е да повлияете върху неговата pH стойност.

 

Здравите вагини имат естествено кисело pH, както и много добри бактерии, които се борят с инфекции и са отговорни за цялата система, която да работи и изглежда както трябва. 

 

Какъв е всъщност вкусът на влагалището ? Вкусът на влагалището идва главно отвътре и там е много по-силен, отколкото по външните части. Вкусът не е точно кисел, но е малко груб, може би защото влагалището е с кисела среда.

 

Понякога то може да има почти метален вкус и аромат, точно поради своята висока киселинност. Отново, това зависи от рН. Пушенето и дава на женската вулва миризма на пепелник. Не, не е измислено това. 

С пушенето в кръвния поток се внасят химикали, които в крайна сметка се стичат към влагалището. 

 

„пиана вагина“ 

Да, алкохолът влияе върху вкуса на вашата вагина и то не по добър начин. Алкохолът отваря врати в света на отпуснатостта и разврата, но и променя рН. Според някои изследвания – подправки, чесън, червено месо, млечни продукти също влияят лошо върху вкуса на влагалището.

 

Как да се подобри вкуса и миризмата на влагалището ?
Приемайте ананас, киви, боровинки, манго, зелен чай, краставици и магданоз.

Поддържайте хигиената на дневна база. Избягвайте ароматизирани сапуни, хранете се с балансирано pH и консумирайте пробиотици. Носете чисто, по възможност синтетично бельо и винаги имайте предвид, че вашата вагина е прекрасна!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...