Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 21, 2019

Не ги подминавайте! Повечето жени ги пренебрегват, но това са първите симптоми на рак на яйчниците!

март21/ 2018

Тези две състояния са сред най-ранните симптоми на тази болест, а е лесно да се припишат на други заболявания или различни причини.

Ракът на яйчниците с десетилетия важи за тих убиец номер едно, когато става въпрос за жените.

Това име не е за учудване, тъй като неговите симптоми показват също и безвредни, много чести появи.

Единствената разлика е в това, че когато става дума за рак на яйчниците , тези симптоми не минават.

Въпреки това, жените са склонни към игнориране на същите, забравили, че посещенията на лекар заради тези „дреболии“ може да спаси живота.

Погрижете се за себе си, и ако забележите симптомите и въпреки лечението или отстраняването на причината не изчезват след повече от две седмици, задължително посетете лекар и изкажете съмнението за рак на яйчниците .

 

Подуване на корема

Вероятно вече ви е известно как изглежда подуването по време на ПМС, когато преядете или изядете храна, която ви подува.

Но трябва да знаете, че точно подуването е един от най-ранните симптоми на рак на яйчниците . Нивото на подуване на корема се различава – може да бъде малко и почти незабележимо, а някои жени не могат дънките да закопчаят. Едно нещо е сигурно – подуването е верен, ежедневен спътник на това тежко заболяване и тук лекарите могат да ви помогнат.

Ако подуването не ви минава повече от две седмици и не ви помагат лекарства като диуретици или регулатори на газове, задължително посетете лекар.

Внимавайте: Много лесно можете да получите и грешна диагноза, защото подуването често се свързва с храненето, газовете, запек и други стомашно-чревни проблеми, пише портала Cancer.about.com.

 

Често уриниране

Ако имате чувството, че мокрите често от обикновено, като същевременно не сте зголемилеконзумацијата на течности, може да е необходимо да посетите лекар. Това също е един от ранните симптоми на рак на яйчниците , така че е необходим преглед на пикочните пътища и гениталиите. Тук е и силната нужда за уриниране, а пикочният мехур е всъщност празен.

Внимание: За този симптом обикновено се диагностицира инфекция на пикочните пътища. Това е най-честият симптом точно за тази инфекция, така че вероятно първо ще получите антибиотик от лекар. Направете лечението, а ако след това симптомите продължават ви се появяват, посетете и гинеколог.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...