Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, януари 20, 2019

Народни рецепти при оголени венци, които ще оправят положението веднага и ще ви помогнат да се преборите с проблема

март22/ 2018

Оголването на венците е често срещан проблем в устната кухина.

 Причинява дискомфорт, чувствителност, кариеси, разхлабване на зъбите до загубата им. Тъй като заболяването не е инфекциозно и не е придружено с остра болка, хората са небрежни в лечението на тази патология.

Ако забележите зачервеняване на зъба в корена, бъдете подготвени за това, че може да ви доведе много проблеми в устната кухина. Ето и няколко опростени и естествени рецепти, които ще ви помогнат да се справите с този проблем бързо и ефективно.

възпаление на венците

Ето каква гаргара на венците трябва да си правите при възпаление

ЗА ОРАЛНО ЗДРАВЕ

Сусамовото масло
отлично се бори с бактериите в устата. Вземете 1 чаена лъжичка масло и изплакнете зъбите си за 3 минути. След 3 седмици ще почувствате, че венците ви са по-силни.

 

Маз за венците
Вземете 1 супена лъжица зехтин, добавете 4 капки розово масло и разтрийте тази смес във венците. Повторете тази процедура три пъти дневно в продължение на един месец.

възпаление на венците

Растителни сокове
В  с лучай на заболяване на венците се използва корен от репей. Той се смила в блендер и се изцежда сока му. След това се разрежда с топла преварена вода в съотношение 1: 5.

Изплакнете устата си 5 минути 3 пъти на ден. Курсът продължава 1 седмица.

Можете да използвате варено цвекло на същия принцип

възпаление на венците

Бял равнец
Това лекарствено растение има стягащ и антисептичен ефект, който помага при увреждане на венците. Жабуркането на устата с бульон от него веднъж на ден, ще ви накара да не се притесняве от проблеми с венците.

възпаление на венците

Евкалиптово масло

Използвайте евкалиптното масло като балсам за елиминиране на дразненето на венците.

възпаление на венците

Алое вера
Ако венеца на зъба е оголен, нанесете на венците парче алое за 15 минути. Възпалението така няма да се разпространи в здрави области.

възпаление на венците

Кокосово масло
Кокосово масло се използва като паста за зъби, добавяйки малко сода. Тази смес има двойно действие: укрепва венците и избелва зъбите.

възпаление на венците

Лечението с домашни методики ще продължи много по-дълго, ако не се консултирате с лекар. Професионалната помощ в комбинация с народните методи ще даде много добър резултат!

възпаление на венците

Гледайте зъбите си и се усмивайте по-често! Споделете тази полезна информация с приятелите си, защото оголванео на венците води до загуба на зъби.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...