Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, януари 20, 2019

Ето как да разберете дали в*гината ви се е отпуснала и как може да я стегнете

април08/ 2018

Отпускането на вагината е нещо, което се случва на много жени. Дали след раждане, с възрастта или по рождение – проблемът е налице при много дами.

Много от тях се срамуват даже, че се стига до нежелано изпускане на урина.
Това потенциално може да доведе до липса на сексуален интерес и с течение на времето се развали интимността между двойки.

 

Как да разберете дали вагината е отпусната?

Поставяне на повече от два пръста във вагината без никаква съпротива или болка може да значи, че влагалището е твърде отпуснато. Ако нито вие, нито партньорът ви се наслаждавате на секса, както преди, това може да говори за хлабави вагинални стени. Отпуснатата вагина не само ще намали сексуалната ви чувствителност, но и няма да даде възможност на партньора си да достигне до оргазъм.

 

Естествени начини за лечение на отпусната вагина.

Не е нужно да се притеснявате и да прибягвате до хирургично лечение, за да възвърне вашата вагина своя тонус. Бихте могли да следвате няколко прости, естествени и много ефективни средства, които стягат вагиналните мускули и намаляват размера на вагиналния отвор.

1. Един от най-популярните начини за стягане на вагината са редовни упражнения на Кегел. Те често се препоръчват на дами след раждане и включват стягане и отпускане на мускулите долу с 10-секундни почивки. Свивайте и отпускайте вагиналните мускули 4 пъти всеки ден по 15 повторения.
Освен това можете да стягате тези мускули, докато уринирате. Задържайте урината около 5 секунди, преди да продължите и повторете няколко пъти.

 

2. Друг много разпространен метод за стягане на вагиналните мускули е използването на вагинален кону с. Той прилича на обикновен тампон, но има прикрепени малки тежести. Вие трябва да го поставите вътре и да се опитавате да го задържите във вагината за няколко минути с помощта на мускулите, преди да го освободите. Повтаряйте процедурата най-малко 5 пъти дневно и да добавяйте повече тежести с времето.

3. Едно просто упражнение с вдигане на краката също може да ви пoмогне в стягането на влагалището. Легнете по гръб на пода и дръжте изпънат единия крак нагоре, а после другия. Правете го всеки ден, докато започнете да усещате напрежение.


4. Има изобилие от билкови кремове, които могат да допринесат за една по-стегната вагина. Те могат да се нанасят върху вагиналния отвор и във вътрешността на вагината за ефективни резултати. Важно е да знаете, че първо е нужна консултация с лекар.

5. Един прост и натурален начин за по-стегнати влагалищни мускули включва цариградско грозде. Сварете малко от него във вода и съхранявайте получения разтвор в бутилка. Нанасяйте по малко от него във вагината си при ежедневната баня. Разтворът ще възстанови еластичността и гъвкавостта на вагината.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...