Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Не е просто тел за чинии! Заливам я с оцет и оставям няколко часа – прави чудо с дървените мебели! А колко още неща може:

април09/ 2018

Металната тел за чинии я има във всяка кухня, но с появата на съдовете с незалепващо покритие , хората започнаха да я използват по-малко. Но не бързайте да я хвърлите в кофата – тя ще ви помогне да се справите с най-невероятни предизвикателства!

Дори замърсената или смачкана стара тел ще стане  незаменим помощник  в случаите, изброени по-долу.

Днес ще ви покажем  как можете да използвате телта за други цели.

Как да използвате домакинската тел за други цели

Домакинската тел бързо и лесно ще  заостри всяка ножица , трябва само да я нарежете с ножицата на няколко части.

домакинска тел

За да не се запушва мивката в банята, след като изкъпете вашия  домашен любимец , сложете предварително в сифона тел. Тя ще послужи като един вид филтър, който след това може да се почисти или да се изхвърли.
Шлифоване на повърхности  – лесна задача за телта. Тя може лесно да се използва вместо шкурка при отстраняване на старата мазилка и боя. Това устройство лесно прониква и в трудно достъпни места.
Телта ще  почисти от ръжда  болтове, гайки и други елементи със сложни извити форми. Навлажнете телта в машинно масло, след това почистете инструментите: така ще ги обновите и смажете едновременно.

домакинска тел

Автомобилните дискове  ще заблестят от чистота, ако внимателно ги минете с тел, за да почистите и трудно достъпните места, и да отстраните ръждата.
Решили сте да експериментират с мебелите на вилата ? Просто нарежете телта на няколко части и ги залейте с 3 чаши оцет, покрийте и оставете за един ден. Металът се разтваря в оцета; получената смес може да  придаде ефектен износен вид на всяко дърво.  Просто намажете повърхността и позволете на оцета да ерозира.
Ако в стената има дупка, направена  от гризачи , натъпчете вътре метална тел и, още по-добре, прикрепете с пяна.

домакинска тел

Домакинската тел перфектно се справи с  почистването на пресни картофи  и моркови, така че обърнете внимание на този кулинарен трик.
Почернели подметки на маратонки или обувки за бягане – не са проблем, ако разполагате с кухненска тел. Тя лесно ще отстрани и следите от гума върху ламината.

домакинска тел

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...