Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

На пазара има всякакви – от зелени до кафяви, но кои са наистина полезни? Ето кои банани трябва да ядем за здраве и красота:

април10/ 2018

Бананът  е плод, който отдавна се е превърнал от екзотика в позната и обичана храна. Ядат се почти от всички и навсякъде. За ползите от бананите се е говорило неведнъж.

Днес ние на базата на научни изследвания ще се опитаме да отговорим на въпрос, който отдавна вълнува всички: може ли да ядем презрели банани ?

Изследователите твърдят, че  почернелите банани  имат малко по-различен ефект върху тялото.

Ползите от презрелите банани

В неузрелите банани има представят устойчиво (неразтворимо) нишесте . То не се разтваря в тънките черва и ферментира в дебелото черво, което често причиняват газове. В зрелите плодове по-голяма част от нишестето се превръща в захар. Затова  узрелите банани  са не само по-сладки на вкус, но също така и по-лесни за храносмилане. Това означава, че те са по-полезни за храносмилането .

Узрелите банани съдържат много повече полезни вещества. И най-важното – колкото по-тъмен е бананът, толкова повече в него се съдържа извънклетъчният протеин TNF (тумор-некротизиращ фактор) . Той инхибира растежа на туморни клетки .

Изяждайки 1  презрял банан  на ден, вие укрепвате имунната система. Учените в Япония твърдят, че тези плодове съдържат повече фибри, витамин С, витамини от група В, калий и антиоксиданти от незрелите.

Следващия път, когато избирате банани в магазина, помислете си за прочетеното тук. Може би презрелите плодове не са толкова вкусни, но те могат да бъдат използвани в различни ястия.

Най-добре е да ядете банани два часа след закуска, като междинна закуска. В никакъв случай не ги яжте на празен стомах. За да бъдете здрави, се хранете добре!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...