Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 21, 2019

Има 5 вида корем? Кой е вашия, каква е причината за него и как да го свалите най- лесно?

април12/ 2018

Всяка жена иска по време на почивката си да носи красив бански костюм, а в обикновените дни – стилна рокля, прилепнала по тялото й. Но често препятствие е издутият корем, от който е невъзможно да се отървем.

Всъщност проблемите на много жени се крият не само в преяждането. Има много фактори, които влияят на това да имате коремче, дори да имате тънки крака и хубави задни части.

 Тази статия ще ви помогне да се справите с проблема!

Нагънат корем

Къде се намира

Такъв корем обикновено се появява при хора, които прекарват много време седнали на компютър. Ако не практикувате спорт, затлъстяването в корема, краката и бедрата е гарантирано.

 

Как да се отървете

Ограничавайте се с алкохола и бързите храни на крак! Яжте прясно приготвена домашна храна, намерете хоби, което ще ви помогне да се разтоварвате и наблегнете повече на здравословните мазнини, които се съдържат в ядките и рибата.

мога ли да премахна корема си

Корем на нервна и стресова почва

Къде се намира

Появява се поради постоянното нервно напрежение, на което сте подложени – поради прекомерното производство на кортизол се натрупва мазнина в корема, за да дава енергия на тялото. 

 

Как да се отървете

Наблегнете повече на сънят, правете си вана с ароматни масла преди да си легнете, пийте по-малко кафе – заменете го с билкови чайове, ходете пеша, правете йога, вместо да тренирате с тежести. Приемайте повече ядки, семена и листни зеленчуци – те са богати на магнезий.

мога ли да премахна корема си

Следродилен корем

Къде се намира

Тук причината е ясна – неотдавнашното раждане. Матката става по-тежка и пада, особено ако не е първото раждане.

 

Как да се отървете

Първите 6 месеца – няма начин, освен ако не сте професионален спортист. Яжте повечко здравословни мазнини и изпълнявайте упражнения на Кегел за укрепване на мускулите. Не забравяйте да отделите време и за почивка.

мога ли да премахна корема си

Подут корем

Къде се намира

Ако сутринта се събудите с практически плосък стомах и до вечерта не знаете как да го прикриете, струва си да преосмислите храната си. Най-вероятно имате непоносимост към определени храни или хранителни алергии и корема ви се увеличава заради газове.

 

Как да се отървете

Проучете и разберете от какво трябва да се откажете. Яжте пресни храни, дъвчете ги добре и пийте много вода. След хранене, правете разходка и упражнения за подобряване на храносмилането.

мога ли да премахна корема си

На пластове като акордеон

Къде се намира

Ако се придържате към една и съща диета дълго време, тя ще спре да дава резултати. И ако все още правите същите упражнения в продължение на месеци, подобрението няма да видите, а корема ще си седи. Ще изглеждате слаби, но коремчето ще ви стърчи

 

Как да се отървете

Яжте повече фибри – има доста в зелените салати, зелените зеленчуци и пълнозърнестите храни. Яжте риба и пиле – те са богати на протеини. 

мога ли да премахна корема си

И най-важното – обичайте себе си заради това, което сте. Цифрата на килограмите винаги може да се коригира, но изхабените нерви няма да се върнат. Използвайте нашите съвети и се възхищавайте на отражението в огледалото и споделете тази статия с приятелите си!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...