Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Ако сте сред тези хора, то вие сте изумителни, необикновени и специални личности

април13/ 2018

Каквато и кръв да имате, има и друг много важен показател, за който не бива да забравяте. Това е Rh фактор на кръвта . Ако на повърхността на червените кръвни клетки има антиген протеин, тогава кръвта Ви е Rh положителна. Но има около 15% от хората, които нямат този антиген, и съответно Rh факторът е отрицателен.

 Това присъствие / липса на протеин е интересно за много учени, които в хода на своето проучване научават интересни неща.

Ако антигенът не е налице, преливане на Rh-положителна кръв, или по време на бременност, особено в случая на бременност с противоположния резус фактор, тялото може да започне да „атакува“ чуждия протеин.

Генетиката е точна наука и се казва, че можем да наследим само характеристиките на нашите предци. Но откъде дойде негативният Rh фактор, ако е положителен за повечето хора и за всички примати? Ще ви разкажем за невероятни научни факти.

 

Отрицателен Rh фактор на кръвта

Изследователите питат: „Ако цялото човечество, както и маймуните, идват от едни и същи предци, кръвта им трябва да е съвместима, не е ли така?“ Но кръвта с отрицателен фактор Rh може да бъде открита само при хората. Тя не се среща при животните.

И още нещо странно: ако една жена с отрицателен резус фактор носи дете с положителен, може да има резус-конфликт с много неприятни последици, до спонтанен аборт.

Но защо е така, никой не може да обясни. Всички животни на нашата планета могат да се възпроизвеждат без затруднения в рамките на своя вид, а проблемите започват само когато се опитват да се кръстосат видове, дори ако тези видове са съвместими. Потомството на два хибрида е напълно невъзможно. Това е същата реакция, която се проявява в Rh-отрицателната майка: тялото й започва да отхвърля „извънземното тяло“ – детето! Съвременната медицина помага да се избегне спонтанен аборт.

Звучи ужасно, но тя дава повод на учените да предполагат, че предците на хората с резус-отрицателна кръв не са били хората, хибрид на човека и различно същество. Други твърдят, че отрицателен фактор Rh в някакъв момент в еволюцията на мутацията, изобщо не се дължи на факта, че някои хора са произлезли от други предци.

Най-висок процент на хората с отрицателен Rh фактор са баските, живеещи в Испания и Франция, последвани от евреи от семитски произход. Може би това по някакъв начин е свързано с климатичните условия. Но хората с отрицателен Rh фактор, като правило, имат не само кръв. Те имат много необичайни черти, които рядко виждате при хора с положителен Rh фактор.

ОТЛИЧИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Излишни ребра и прешлени.
Силна интуиция и екстрасензорни способности.
IQ е над средното ниво.
Намалена нормална телесна температура и повишена чувствителност към топлина и слънчева светлина.

Често сини, зелени или сиви очи.
Пророчески сънища.
Усещането, че те не принадлежат на този свят. Също така те винаги се опитват да стигнат до дъното на истината.
Белези върху тялото, появата на които е трудно да се обясни.

Много интересни наблюдения на учените. Във всеки случай ние всички сме хора, независимо от кръвната група и Rh фактора. Всеки от нас е специален и има свои собствени уникални черти .

Много е интересно да прочетете по този повод мнението на хората с отрицателен Rh фактор на кръвта. Забелязали ли сте някога, че сте различни от другите? Не забравяйте да споделите статията с приятелите си в социалните мрежи!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...