Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Жестока подагра ме мъчеше, никакви хапчета не помагаха. Срам- не срам реших да пробвам бабини дивотии и то пък взе, че ми помогна

април13/ 2018

Как се маха пикочна киселина от организма чрез прости методи?

 

Пикочната киселина е продукт от разграждането на пуринови бази или азот. Това се случва в хепатоцитите на черния дроб под действието на различни ензими.

Пикочната киселина 30% се отделя чрез стомашно-чревния тракт, като 70% се филтрира от бъбреците в урината . Ако тялото работи напълно нормално, производството и отделянето на пикочна киселина е в равновесие и концентрацията е в нормални граници.

Въпреки това, при различни болестни състояния, е налице увеличение в пикочната киселина в кръвта . Причината за това е прекомерно производство или нарушена чернодробна екскреция чрез бъбреците. Пикочна киселина и се образува във всички процеси на разпадане и клетъчна трансформация в тялото.

 

Кръвният тест може да покаже количеството на пикочна киселина в тялото.

Високите нива на пикочна киселина в кръвта причинява отлагане на твърди кристали в ставите. Заболяването се нарича подагра . В допълнение, високите нива допринасят за образуването на камъни в бъбреците и бъбречна недостатъчност.

Ако вашето тяло произвежда твърде много такава киселина, и бъбреците не могат да я изчистят от тялото, говорим за хиперурикемия.

Тялото произвежда повече пикочна киселина при болести като: левкемия, отравяния с олово, акромегалия, хипотиреоидизъм, бъбречна дисфункция, също и от лекарства като диуретици, антихипертензивни средства, лекарства срещу туберкулоза, аспирин в ниски дози.

 

Как да се маха пикочна киселина с народни средства ?

Най-разпространеният начин е с лимони. За да направите това, сутрин на гладно се пие минерална вода с лимонов сок , а през деня още поне 2 чаши на ден в рамките на 10 дни. Всеки ден се увеличава дозата лимонов сок – до 5 лимона, а после се намалява до 10 ден.

Това прочистване на тялото е достъпно и лесно и не изисква големи усилия. Важно – когато купувате лимони, избирайте тези с тънка кора, тъй като те съдържат повече сок.

Да не забравим и за храната. Тя също е важна в този случай.

 

Как се маха пикочна киселина от организма ефективно?

Има храни, които сами по себе си намаляват нивата на пикочна киселина от организма: череша, целина, ябълки, лимони, коприва, зелени шейкове, но без спанак, киселец, брюкселско зеле, ревен, аспержи.

 

Важно е да се промени начина на живот и хранене.

Трябва да се избягват състояния като: преяждането, глад, жажда, алкохол в големи количества, да се намалят или спрат напълно цигарите. Пиенето на повече течности е силно препоръчително и този случай – поне 2 литра на ден. Физическата активност помага за намаляване на нивата на пикочната киселина.

В същото време не е хубаво да се ядат карантии, риба и някои бобови растения (като грах, леща, боб) и мая.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...