Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 21, 2019

Завръщане на младостта-Защо жените от изтока са толкова младолики-10 минути на ден за подмладяване на лицето

април14/ 2018

Да се ​​изпълнява даоистката практика за подмладяване на лицето е желателно ежедневно по едно и също време (например сутрин или преди лягане).
Даоисткият комплекс „Завръщането на образа на младостта“ се състои от 14 упражнения. Препоръчително е да изпълните всичките 14 упражнения на даоистката практика, следвайки определения ред.
 
Въпреки големия брой упражнения, цялата практика е само 10 минути.

Не е необходимо специално физическо обучение за извършване на даоистката практика за подмладяване на лицето.

Не се препоръчва даоистката практика да се практикува в рамките на един час след хранене.  Също така, след като практикувате, не вземайте незабавно храна (трябва да изчакате поне 15 минути).

По време на тренировка, за подмладяване на лицето, желателно е да се усмихвате и да си представите, че сте млади.  Усмивката се отразява върху нервните окончания, които са на лицето, които предават сигнал на мозъка, че сте добре. По този начин усмивката променя емоционалното състояние. Като се усмихваме и си мислим, че сме млади, ние засилваме подмладяващото въздействие на даоистката практика.
1. Даоистка практика: „Към трите звезди“

Вземете стартовата позиция: краката са заедно, ръцете са свободно спуснати отстрани. Изправете гърба си, изправете раменете си. За да стоите неподвижни, спокойни, леко се усмихвайте (фиг.1).

Завъртете дланите си надолу и бавно повдигнете ръцете напред и нагоре, до позицията над главата си (Фигура 2). Вдигнете ръцете си и вдишайте възможно най-чист въздух.

Разгънете дланите си нагоре, пръстите си един към друг, както е показано на фиг. 3, и леко повдигане на петата.

Върнете дланите в предната позиция и бавно спускайте ръцете си (Фигура 4). Сваляйки ръцете си, издишайте.

Повторете това упражнение 3 пъти. Първото вдигане на ръцете се нарича „звездата на щастието“, втората – “ звездата на просперитета“, а третата – „звездата на дълголетието“.
 
Ефектът на даоистката практика: Когато дланите са насочени надолу през биологично активните точки в центровете на дланите, енергията на земята (ин) се абсорбира. Когато дланите са насочени нагоре, енергията на небето се поглъща (ян). Тази практика увеличава жизненоважната енергия и привежда Ин и Янг в равновесие. Укрепва кръвообращението. В резултат на това се подобрява храненето на клетките, което помага за подмладяване на кожата на лицето и цялото тяло.

 

2. Даоистична практика: „Заточване на нокътя на орела“

Върнете се в началната позиция, описана в упражнението „Към трите звезди“.

Сгънете ръцете си заедно и поставете между коленете си, като леко подкосите коленете. Дръжте здраво ръцете си с коленете си (Фигура 5).

Алтернативно повдигайте и спускайте последователно лявата и дясната пета. В този случай дланите, притиснати между коленете, трябва да се търкат една срещу друга (фиг. 6, 7).

Повдигнете и спускайте всяка пета 8 пъти (общо 16 движения – триене на дланите на ръцете).

Ефектът на даоистката практика: Това е основното упражнение на тази практика. Стимулират се 4 биологично активни точки върху дланите и 9 точки на краката. Нервните окончания на гръбнака се стимулират. Поради сложния ефект на няколко биологично активни точки наведнъж (при триене на дланите и повишаване и понижаване на петите), състоянието и подмладяването на целия организъм се подобряват. По-специално, тази практика стимулира секрецията на половите хормони и подобрява еластичността на ставите. Регенеративните процеси в кожата се активират, което в резултат на това придобива свеж и младежки вид.

Тази практика е особено полезна за жени с гинекологични заболявания и за мъже, страдащи от простатит. С тези заболявания, както и с болки или крампи в краката, се препоръчва да се извършва тази даоистка практика по-често.
Бременните жени, напротив, не се препоръчват да извършват това упражнение.

 

3. Даоистка практика: „Плъзгането на трите феникса“

Повдигнете ръцете си към лицето на нивото на носа и покрийте очите си(Фигура 8). След предишното упражнение дланите трябва да са топли.

8 пъти леко натиснете дланите върху затворените очи.

Спуснете дланите и отворете очите (Фиг. 9).

8 пъти завъртете очите обратно на часовниковата стрелка, завъртете по посока на часовниковата стрелка 8 пъти.

Моля, обърнете внимание! Завъртането трябва да се извършва бавно и внимателно с грижа да изглежда последователно във всички крайни точки – вдигате поглед, в горния десен ъгъл, дясно, в долния десен ъгъл, надолу, към долния ляв ъгъл на ляво, в горния ляв ъгъл. Не „изпускайте“ ъглите!

Извършете 8 движения на очите нагоре и надолу.

Извършете 8 движения на очите отдясно и наляво.

Ефектът на даоистката практика: Натискането върху очите стимулира биологично активните точки и движенията обучават мускулите на очите. Тази практика е полезна за здравето на очите, насърчава подобряването на зрението. В комбинация със следното упражнение („Преместване на небето“) – премахва отока на очите.

 

4. Даоистка практика: „Преместване на небето“

С показалеца, средните и безимените пръсти на двете ръце масажирайте веждите по 8 пъти – от точката между веждите („третото око“) до слепоочията.
8 пъти масаж на челото (Фигура 10).

Ефектът на даоистката практика: Елиминира бръчките, свързани с възрастта. Тази практика помага и при главоболие, световъртеж, безсъние, хипертония, нервни тикове на очите.

 

5. Даоистка практика: „Рисуване на опашката на феникса“

8 пъти, за да държите ръце с дланите от външните ъгли на очите до слепоочията (Фигура 11).

Ефектът на даоистката практика: Елиминира малките бръчици около очите и тонизира цялото лице. Помага за мигрена. Допълва практиката на „Подхлъзване на трите феникса“ за здравето на очите.

 

6. Даоистка практика: „Очертаване на бузите“

8 пъти с ръце на бузите – от скулите надолу (Фигура 12).

Ефектът на даоистката практика: Овлажнява кожата, намалява бръчките и възрастовите петна.

7. Даоистка практика: „Натиск върху Ин“

Наведете лявата ръка в лакътя и я повдигнете. Центрирайте лявата си длан, за да покриете устата си, а с палеца държите лявата си ноздра. Останалите 4 пръста трябва да лежат на дясната буза. Дясната ръка трябва да се притисне към брадичката, като се свие дланта в „чаша“ (фигура 13).

8 пъти движете ръцете си по посока на часовниковата стрелка, като натискате палеца върху зъбите от лявата страна на носа (дишайте с дясната ноздра). Едновременно направете 8 кръгови движения в същата посока.

Повторете от другата страна (фигура 14).

Ефектът на даоистката практика: Подобрява контура на устните, пълнотата на устните, бръчките около устните.

 

8. Даоистка практика: „Показване на езика“

Покрийте устата и носа си с ръцете си, индексирайте пръстите си, натискайте вдлъбнатините от двете страни на носа. С палеца леко притискайте бузите си и оставете останалите 3 пръста на носа си, оставяйки малко пространство за устата си (Фигура 15).

Отворете си устата, извадете си езика 8 пъти, завъртете езика си 8 пъти.

8 пъти, за да докоснете зъбите.

Ефектът на даоистката практика: Подмладява лицето и подобрява зъбите.

 

9. Даоистка практика: „Абсорбция на течност от нефрит“

Ръцете напускат същата позиция, както при предишното упражнение („Показване на езика“) – Фиг. 16.

8 пъти, за да преместите затворени устни вдясно и наляво.

8 пъти движете затворените устни нагоре и надолу.

След това плътно затворете устните си и вкарайте в устата си.

Повтаряйте всичките три пъти.

Ефект на даоистката практика: Основният ефект от тази практика е стимулирането на слюнчените жлези за подобряване на храносмилането и следователно на състоянието на кожата. В допълнение, тази практика подобрява пълнотата на устните.

 

 

 

 

10. Даоистика практика: „Драконови удари в лице“

Отпечатайте с пръсти на цялото лице една минута (Фигура 17).
Ефект на даоистка практика:  Донесете клетки и стимулира циркулацията на кръвта, което засяга нервите, подобрява тена и прави кожата по-гладка от. В допълнение, по лицето много биологично активни точки, последиците от които са в процес на тази практика помага за подобряване на функционирането и подмладяване на целия организъм.

 

11. Даоистка практика: „Зловещото ухо“

8 пъти да търкате ушите напред назад (обратно трябва да се търкат по-силно) – Фиг. 18.

Със средните си пръсти, огънете ушите си леко напред, поставете показалците си върху средните и почукайте 8 пъти (тази практика се нарича „Да биеш небесния барабан“) – фиг. 19.

Ефектът на даоистката практика: По време на тази практика са засегнати 170 активни точки, разположени на ухото. Даоистката практика подобрява слуха и заедно с упражненията „Подхлъзване на три феникса“, „Преместване на небето“ и „Рисуване на феникс опашка“ помага за подобряване на зрението.
 12. Даоистка практика: „Дракон над главата на дракона“

Двадесет пъти прекарайте през косата си пръсти от челото до носа (фигура 20).

Ефектът на даоистката практика: Успокоява нервната система и подобрява растежа на косата.

 

13. Даоистка практика: „Грижа за небесното езеро“

8 пъти с лявата ръка (от дясно на ляво) разтривайте и притискайте врата отзад – Фиг. 21.
Повторете 8 пъти с дясната си ръка (от ляво на дясно) Фиг. 22.

Ефектът на даоистката практика: Релаксира мускулите и подобрява кръвоснабдяването на главата и лицето.

 

14. Даоистка практика: „Голям успех“

Разтрийте гърба на ръцете – 8 пъти (Фигура 23).

Избършете китките си 8 пъти (Фигура 24).

Изтрийте ръцете от ръцете до лактите – 8 пъти (Фигура 25).

Ефектът на даоистката практика: Последното упражнение на даоистката практика за подмладяване на лицето „Завръщането на образа на младостта“. Помага за подмладяване на кожата на ръцете и цялото тяло.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...